Incidente cu avioane la Aeroportul Iaşi. Vezi cine a băgat spaima în pasageri GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii se feresc de gropile pline de apă
Pasagerii se feresc de gropile pline de apă

Aeroportul Internaţional din Iaşi a fost în centrul atenţiei de-a lungul timpului din cauza unor incidente provocate de animale şi păsări. Din fericire nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Înainte de incidentul din 19 ianuarie 2012, când un avion ATR 42 pe ruta Iaşi-Bucureşti cu 25 de pasageri la bord a fost nevoit să revină pe pista de la Iaşi pentru că un motor a cedat, 68 de pasageri dintr-o altă aeronavă Tarom, de tip ATR 72-500, au trăit clipe de coşmar, întrucât aparatul de zbor a lovit la aterizare un porc mistreţ. Niciun pasager nu a fost rănit. Printre călători era şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Pasager în avionul cu probleme la motor care s-a întors din drum la Aeroportul Iaşi: „Să-i dea Dumnezeu sănătate pilotului!“ UPDATE

image

Adio, pomana porcului pe aeroport. Mistreţii, goniţi cu tunul!

Aeroportul din Iaşi va fi închis timp de 20 de zile
Aeronava avea o viteză de 150 de kilometri pe oră când s-a produs coliziunea. Animalul a intrat pe pistă pentru că o porţiune din gardul care împrejumuieşte Aeroportul Iaşi era rupt. Incidentul a avut loc pe 29 septembrie 2011.

Ulterior, cinci dintre angajaţii aeroportului au ajuns în atenţia oamenilor legii pentru că au tranşat mistreţul ucis pe pistă. Vezi detalii aici

image

Un alt incident a avut loc în aprilie 2009, tot cu o aeronavă pe ruta Bucureşti - Iaşi. Avionul companiei Tarom care transporta lotul formaţiei Dinamo la Iaşi a fost avariat în zona frontală, cu zece minute înainte de aterizare, după ce a lovit o barză. Nici atunci nu au fost înregistrate victime omeneşti, pilotul reuşind să continue zborul fără alte probleme.

Neatenţia Primăriei blochează investiţiile de la Aeroportul Iaşi

Gropi şi maidanezi la Aeroportul Iaşi

Gheorghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului Iaşi, a declarat pentru adevarul.ro că incidentul din 19 ianuarie 2012 este singurul produs la Iaşi de defecţiuni tehnice la aeronavele Tarom.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite