Începătorii schiază din nou la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe pârtia din Sărărie, ieşenii profită de stratul subţire de zăpadă
Pe pârtia din Sărărie, ieşenii profită de stratul subţire de zăpadă

Sute de schiori se bucură de pârtia de pe Sărărie, redeschisă după ninsorile din ultimele zile. Lungimea redusă a versantului îi favorizează pe cei care abia deprind tainele mersului pe schiuri

Chiar dacă s-a îngreunat din nou traficul auto, revenirea ninsorilor a însemnat şi o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Începând din această săptămână, pârtia de schi din Sărărie a fost redeschisă, iar ieşenii nu au aşteptat invitaţie specială. „Dacă în timpul săptămânii vin numai câţiva oameni la pârtie, lucrurile se schimbă total sâmbăta şi duminica. Trebuie menţionat că pârtia este destinată numai schiorilor, accesul săniilor fiind interzis“, a explicat unul dintre angajaţii pârtiei din Sărărie.


Ieşenii care coboară pe schiuri versantul înzăpezit sunt de părere că pârtia din Sărărie este indicată în special începătorilor. „Este destul de scurtă, ceea ce este un lucru bun pentru cine abia învaţă cum să stea pe schiuri“, a spus Costel S., student.


Ieşenii se plâng de condiţiile de la pârtie


„Eu ştiam că mai demult era o pârtie mai lungă aproape de Mănăstirea Vlădiceni. Altfel, cele mai apropiate pârtii de Iaşi sunt fie cea de la Voroneţ, fie cele de la Piatra Neamţ. Pentru Iaşi este bună şi această pârtie, deşi este păcat că un asemenea oraş nu are nişte condiţii mai bune pentru schi“, a explicat Ioanid Bilius, schior. Dacă vremea va fi favorabilă, există şanse foarte mari ca zăpada să reziste în Sărărie şi săptămâna viitoare. „Temperaturile sunt bune, dar ceaţa este periculoasă, pentru că dizolvă zăpada. Dacă ar fi măcar două tunuri de zăpadă, atunci pârtia ar fi deschisă mai mult timp“, a declarat Cristian Sandu, care schiază de 43 de ani.


Pentru cei care doresc să se încălzească, administratorii pun la dispoziţie vin fiert şi ceai fierbinte, preţul unui pahar fiind de doi lei. „Tarifele de închiriere sunt rezonabile, în condiţiile ofertei“, a precizat Costel.

__________________

Preţuri la pârtia de schi
O urcare cu schi-liftul: 1 leu;
Un abonament de 12 urcări: 11 lei;
Închiriere schiuri: 4 lei/ora;
Închiriere clăpari: 4 lei/ora;
Închiriere beţe schi: 4 lei/ora;
Închiriere echipament de schi: 7 lei/ora.


Program
Luni-vineri: 13.00-21.00
Sâmbătă-duminică: 10.00-21.00.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite