Încă un an fără bani europeni pentru Primăria Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de refacere a infrastructurii rutiere cu bani europeni sunt în impas
Lucrările de refacere a infrastructurii rutiere cu bani europeni sunt în impas

Municipiul Iaşi rămâne şi anul acesta fără şanse de a visa la fonduri europene pentru refacerea infrastructurii rutiere.

Şefii din Palatul Roznovanu nu au depus nici ieri primul proiect prin care doreau să obţină fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Primarul Gheorghe Nichita a anunţat luna aceasta că până pe 18 decembrie departamentul care se ocupă de pregătirea proiectelor ce vor fi derulate cu bani europeni vor depune la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) documentaţia vizând execuţia pasarelei Octav Băncilă.

În ultima zi în care mai puteau fi depuse proiecte pe acest an pentru accesarea de bani europeni, directorul Cosmin Coman, care se ocupă de departamentul ce pregăteşte proiectele a anunţat că de fapt dosarele nu sunt complete. „Mai avem de obţinut un aviz pentru a avea cererile complete şi vom depune proiectul luna viitoare", a spus Coman.

Acesta a precizat că primul proiect care va fi depus de municipiu la Piatra Neamţ va viza construirea pasarelei Octav Băncilă care va asigura legătura între cartierele Dacia, Alexandru cel Bun şi Păcurari. Practic, se doreşte demararea unei investiţii de 84 de milioane de lei, ce ar trebui realizată în 36 de luni din momentul atribuirii contractului. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor să depună opt proiecte pentru a obţine fonduri europene prin care vor atrage 114 milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite