Încă o pierdere în educaţie: elevul anului din Iaşi vrea să studieze în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevul Călin David Cristian a primit titlul de „Elevul anului 2012“
Elevul Călin David Cristian a primit titlul de „Elevul anului 2012“

Călin David Cristian, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi, a fost desemnat „Elevul anului 2012" datorită rezultatelor excepţionale obţinute la olimpiade. Tânărul este decis ca facultatea să o urmeze la o universitate de prestigiu de peste hotare.

Învăţământul universitar ieşean va mai pierde încă o valoare, Călin David Cristian, elevul desemnat joi, 11 octombrie, „Elevul anului 2012". Tânărul a primit acest titlu datorită rezultatelor de excepţie pe care le-a obţinut în ultimii trei ani la olimpiade: în 2010 a luat bronz la Ştiinţe pentru Juniori, în 2011 a adus la Iaşi aurul la Olimpiada de Ştiinţe, iar anul acesta a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie. A fost premiat cu un laptop de societatea UPC pentru aceste rezultate.

Creierele Iaşiului aleg universităţile din afară

„Îmi pare foarte bine că am reuşit să ating nivelul de performanţă necesar ca să merit titlul acesta şi îmi place că se recunoaşte munca pe care am depus-o pentru a ajunge aici şi oamenilor chiar le pasă de ce am făcut până acum", spune elevul.

Elevul anului 2012 la Iaşi, premiat cu un laptop

Călin este hotărât să profeseze ca inginer, însă este deja decis ca studiile universitare să le urmeze în străinătate. „Mai departe mă gândesc să mă axez tot pe chimie în combinaţie cu biologia, biochimie, inginerie biochimică. Nu voi urma o facultate în Iaşi, nici în altă parte în România, dar cert este că am să mă întorc. Până acum, din Anglia aş vrea Cambridge, din America aş vrea Harvard, Yale", mărturiseşte Călin.

Elevul susţine că rezultatele remarcabile pe care le-a obţinut în ultimii ani nu sunt ca urmare a unui program foarte strict de studiu. Nu face meditaţii în particular, ci doar aprofundează ceea ce învaţă la şcoală.

Geniile din Iaşi care fac cinste României în alte ţări

„În perioada olimpiadelor învăţ până la 4-5 ore pe zi, plus ceea ce fac la şcoală. Nu fac meditaţii, lucrez singur. Un obiect care mi-a creat dificultăţi a fost desenul pentru că nu aveam timp să-l fac", spune Călin David Cristian.

Profesorii sunt mândri de înclinaţia lui Călin către chimie şi ştiinţe.

„Elevul a fost selectat din cei trei care aveau aur. cel care s-a calificat a fost David Călin şi cu aur şi cu argint, cu activităţi reuşite la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului şi cu reuşite la Olimpiada de Chimie. Pasiunea lui pentru acest domeniu se conturează, s-a implicat şi în programe de voluntariat ale şcolii, e o dovadă de complexitate şi a fost selectat ca un elev model", spune profesorul Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite