UPDATE Încă doi membri ai clanului Corduneanu aruncaţi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Gâtlan a fost adus la instanţă cu mascaţii
Silviu Gâtlan a fost adus la instanţă cu mascaţii

Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, şi Silviu Iulian Gâtlan au primit în urmă cu puţin timp mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile din partea judecătorilor Tribunalul Iaşi. Cei doi au fost reţinuţi ieri seară de procurori.

17.53 După aproape patru ore de audieri şi deliberări, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să admită propunerile de arestare preventivă formulate de procurorii DIICOT pe numele lui Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, şi Silviu Iulian Gâtlan, alţi doi membri ai clanului Corduneanu.

Membrii clanului Corduneanu s-ar fi predat de bunăvoie oamenilor legii, după ce au auzit de raziile făcute duminică de DIICOT. Gheorghe Rusu şi Silviu Iulian Gâtlan au fost de negăsit în timpul descinderilor făcute de mascaţi în tot oraşul.

Cerea taxă de protecţie

Gheorghe Rusu este acuzat de spălare de bani şi de coordonarea reţelelor de hoţi din străinătate. Silviu Iulian Gâtlan este suspectat de şantaj şi implicare în obţinerea de credite bancare frauduloase.

Acesta era direct subordonat lui Vasile Călin, fost Corduneanu. Oamenii legii mai spun de Gâtlan că obişnuia să ceară taxă de protecţie. „Gheorghe Rusu s-a prezentat la sediul DIICOT, iar procurorii l-au reţinut pentru a-l aduce azi la instanţă cu propunere de arestare preventivă“, a declarat înainte de începerea şedinţei de judecată Marius Striblea, avocatul celor doi.

Acesta a mai precizat că acuzaţiile aduse lui Gelu Rusu diferă de cele aduse celorlalţi 21 membri ai clanului Corduneanu, reţinuţi anterior. „În cazul lui Gâtlan, este o situaţie similară cu cea a lui Rusu. Clienţii mei vor fi judecaţi împreună astăzi“, a  mai declarat avocatul Marius Striblea.   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite