Iaşi: Impozitul pe maşini majorat cu 15% din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Impozitul pe maşini majorat cu 15% din 2010
Iaşi: Impozitul pe maşini majorat cu 15% din 2010

Consilierii locali au aprobat în cinci minute taxele pe 2010 şi Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere

În acelaşi interval de timp, aleşii au avizat proiectele majore ale Iaşiului prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Creştere (PIDPC) pentru perioada 2009-2015.

De anul viitor, ieşenii vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru plata taxelor la maşini. Consilierii locali au votat astăzi, la foc automat, valoarea impozitelor şi a taxelor locale care vor fi aplicate în 2010.

„Taxele care se vor mări sunt legate de mijloacele de transport deţinute de persoanele fizice şi juridice“, a anunţat primarul Gheorghe Nichita. Contribuabilii vor plăti cu aproape 15% mai mult pentru vehicule. Pentru terenuri şi locuinţe taxele vor rămâne neschimbate.

Proiectele cu fonduri europene, la start

„Am fi putut să majorăm  taxele cu 20%. Având în vedere criza economică şi gradul de încasare la bugetul local, care a fost de doar 60% din valoarea estimată la începutul anului, am decis să le lăsăm la acelaşi nivel“, a mai spus Nichita.

Planul prin care pot fi atrase fonduri comunitare a fost aprobat de aleşii locali în acelaşi ritm. În doar un minut, consilierii au avizat documentul de câteva sute de pagini, necesar pentru a accesa peste 110 milioane de euro nerambursabili, disponibili prin Programul Operaţional Regional.

„În baza PIDPC putem depune documentaţii pentru a obţine bani europeni. Sunt opt proiecte evaluate la 130 de milioane de euro, pe care vrem să le depunem pentru a accesa aceste fonduri. Luna viitoare vrem să trecem prin consiliu primul proiect“, a explicat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.

Cât vom plăti impozitul pe autoturism  în 2010
Taxele în funcţie de capacitatea motorului pentru 2010
- autoturisme de până la 1.600 cm³ - maximum 64 de lei
- autoturisme de până la 2.000 cm³ - maximum 180 de lei
- autoturisme de până la 2.600 cm³ - maximum 468 de lei
- autoturisme de până la 3.000 cm³ - maximum 1.080 de lei
- autoturisme de peste 3.000 cm³ - minim 2.175 de lei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite