Ieşenii se minunează de anunţul ieşirii din recesiune: „Omul de rând nu simte nicio îmbunătăţire în traiul lui!“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Estimările Institutului Naţional de Statistică (INS) care arată că România a ieşit tehnic din recesiune datorită creşterii Produsului Intern Brut (PIB) cu 0,6% nu sunt luate în serios de ieşeni.

Cetăţenii spun că se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta şi că nu au simţit nicio îmbunătăţire faţă de lunile trecute.  

„Cum adică am ieşit? Nu am ieşit! Eu nu simt deocamdată că am ieşit din recesiune. Oficialii spun că am ieşit din recesiune, dar nu şi din criză. Ne putem aştepta oricând şi la altă criză. Altă percepţia nu avem. Categoric nu simt o îmbunătăţire la buzunar. Am un venit de pensionar, un venit mediu şi duc un trai la limită. Românii sunt optimişti şi speră că vor ieşi din criză", spune Dragomir Boiciu.

VEZI CUM AU REACŢIONAT IEŞENII CÂND AU AUZIT DE ANUNŢUL INS

Oamenii se plâng că salariile sunt mult prea mici, la fel şi puterea de cumpărare.

„Eu nu simt această ieşire din recesiune pentru că nu se găseşte nicio îmbunătăţire în viaţa de zi cu zi a omului de rând. Puterea de cumpărare este foarte scăzută şi astfel nu poate fi considerată o ieşire din criză. Eu nu simt efectiv niciun fel de îmbunătăţire. Pentru un trai decent la momentul actual în România se poate duce când ai un venit de măcar 1.000 de lei, or eu nu am nici pe departe aşa ceva", spune Ion Andronache.

Pentru unii, despre o ieşire din recesiune se va putea vorbi în momentul în care va „învia" industria românească.

„Nu simt ieşirea din această recesiune aşa cum se anunţă la nivel naţional. Puterea de cumpărare nu este mai mare, banii nu-mi ajung. Numărul şomerilor este în continuă creştere, nu s-au creat locuri de muncă, industria nu mai există, iar asta nu duce la creştere economică", spune Laurenţiu Cosmici.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite