Ieşenii s-au îngrămădit să-şi plătească datoriile la Sănătate ca să scape de penalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi

Datornicii înregistraţi la Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi (CAS) au plătit în ultima lună restanţe în valoare de un million de lei. Aceştia au profitat că li se şterg penalităţile dacă îşi achită datoriile până pe 31 decembrie.

Ieşenii cu datorii la CAS Iaşi au profitat din plin de reducerea care li se face. Mai exact, cele 6.000 de persoane fizice autorizate din Iaşi care au datorii la contribuţia oentru asigurări sociale de sănătate pot scăpa de penalităţi şi dobânzi dacă îşi achită datoria până pe 31 decembrie 2011.

Aşa se face că în ultima lună, la bugetul CAS s-a strâns un million de lei, bani proveniţi de la datornici.

Mii de ieşeni datornici la Sănătate, scutiţi de penalităţi

Iaşi: „Prizonieră“ de şapte ani la Casa de Asigurări de Sănătate

Iaşi: „Afacerile“ Casei de Sănătate cu spitalele private, luate la puricat

„Cele 6.000  de persoane fizice autorizate au o datorie la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate de 30 de milioane de lei. Zilnic, la CJAS vin cei datornici în audienţe şi spun că nu au ştiut că trebuie să plătească la sănătate dacă au PFA sau că au plătit o viaţă la sănătate şi sunt pensionari şi dacă au PFA nu mai trebuie să plătească. Au crescut încasările la sănătate din partea persoanelor fizice autorizate. Astfel, dacă anul trecut încasam 7-8 miloane de lei, în prezent încasările au ajuns la 15 milioane de lei", spune Iulian  Şerban, directorul CJAS Iaşi.

În cazul în care persoanele fizice autorizate nu-şi achită datoriile la contribuţia la sănătate se vor trimite somaţii de plată, titluri executorii şi în final se va ajunge la valorificarea bunurilor mobile şi imobile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite