Ieşenii pot scăpa de aparatura uzată din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul weekend din luna decembrie ieşenii vor avea ocazia de a scăpa de electrocasnicele uzate. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor provenite din aparatele electrice şi electronice.

În judeţ, campania care se va derula în perioada 3-4 decembrie va include atât cele cinci oraşe, cât şi o serie de comune, anume Balş, Cotnari, Scobinţi, Deleni, Mirceşti, Hălăuceşti, Mogoşeşti Siret, Stolniceni Prăjescu, Popricani, Ţigănaşi, Probota şi Trifeşti, comune propuse de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

„Ultima ediţie trimestrială a campaniei Marea Debarasare la nivelul judeţului a avut loc în perioada 1-2 octombrie, cantitatea de deşeuri colectată fiind de 3,8 tone, dintre care 3 din mediul urban", a precizat Dănuţ Pirchiu, directorul coordonator al APM Iaşi. Conform legii, fiecare primărie trebuie să asigure colectarea acestui tip de deşeuri cel puţin o dată la trimestru şi să înfiinţeze un punct de colectare în localităţile pe care le administrează.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite