Ieşenii pot cumpăra miei doar de la stână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii nu au fost încă sacrificaţi fiindcă sunt prea mici
Mieii nu au fost încă sacrificaţi fiindcă sunt prea mici

Ieşenii care au căutat astăzi în pieţele din oraş carne de miel au găsit rafturile vânzătorilor goale.

Deşi de astăzi comercianţii au acordul Direcţiei de Pieţe pentru a vinde acest produs, crescătorii spun că abia de săptămâna viitoare vor aduce carne în
piaţă. „Animalele sunt prea mici şi nu ne-am apucat să le tăiem, le mai lăsăm o săptămână. Abia de pe 30 martie vom începe să aducem", a afirmat Vasile Ieremia, crescător din judeţul Iaşi.

Preţuri piperate

Totuşi, cei care vor să-şi facă de pe acum aprovizionarea cu miel pentru a evita aglomeraţia din pieţe din apropierea Sărbătorilor Pascale pot face face comenzi de la raioanele de lactate din pieţe, unde crescătorii de miei vând acum produse lactate. Vânzătorii cer 20 de lei pentru kilogramul de carne.
Puteţi să-mi spuneţi mie cam câte kilograme doriţi şi eu vă pot aduce în zilele următoare. Noi vindem cu 20 de lei kilogramul gata tăiat. Dacă doriţi o cantitate mai mare sau dacă doriţi mai mulţi miei vii puteţi să veniţi la stâna noastră să vă alegeţi", a spus Maria O., fermier.

Între timp, pieţele din oraş forfotesc de  ieşenii care caută să-şi cumpere produse alimentare, legumeşi fructe la preţuri cât mai bune. „Eu am luat deja făină bună, ulei şi nuci pentru cozonaci. Ouăle şi carnea le cumpăr săptămâna viitoare", a spus Ilinca Nechifor, de 45 de ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite