Ieşenii îşi pun panouri solare cu bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de ieşeni vor să-şi monteze panouri solare cu sprijin de la Guvern. Aceştia au depus în ultimele luni solicitări la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi pentru a primi fonduri.

Suma totală pusă la dispoziţia judeţului Iaşi de către Administraţia Fondului de Mediu în cadrul acestei sesiuni a fost de 2,6 milioane de lei, potenţialii beneficiari fiind cele 444 de persoane fizice care au depus cereri la APM.

94,3% dintre aceste cereri sunt pentru montarea de panouri solare, 5,1% pentru centrale pe peleţi şi altele 0,6% pentru pompe de căldură.

Iaşi: Ariile naturale protejate din judeţ aşteaptă stăpâni

Până acum au fost evaluate 127 de dosare, dintre care au fost aprobate 124. 43 de ieşeni deja şi-au pus în aplicare proiectele şi aşteaptă acum deconturile.

O nouă sesiune a programului Casa Verde pentru ieşeni va fi lansate în luna aprilie. Prin intermediul acestui program sumele acordate prin Administraţia Fondului de Mediu variază de la 6.000 la 8.000 de lei.

Astfel, până la 6.000 de lei vor fi acordaţi pentru instalarea de panouri solare şi pentru instalaţiile de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă sau orice tip de resturi vegetale, iar de sume până la 8.000 de lei vor beneficia ieşenii care doresc să-şi instaleze pompe de căldură.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite