Ieşenii îşi pot achita taxele şi impozitele pe 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuţiile care vor fi percepute în acest an de Direcţia de Finanţe Publice Locale pot fi încasate de mâine.

Ieşenii care vor să-şi plătească dările la stat pot merge la ghişeele direcţiei sau la centrele de cartier din Tătăraşi, Nicolina, Păcurari, Alexandru cel Bun şi Frumoasa. „Casieriile sunt deschise în fiecare zi între orele 8.30-16.30, cu excepţia zilei de joi, când se pot face plăţi până la 18.30“, a precizat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Taxe majorate cu până la 15% faţă de 2009
Ieşenii care îşi vor achita taxele şi impozitele până la 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 5%, iar după această dată va fi percepută o penalizare de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere. Consilierii locali au aprobat la sfârşitul anului trecut, valoarea contribuţiilor pe 2010.


În medie, taxele şi impozitele pe clădiri au crescut faţă de anul trecut cu 4%, la terenuri s-a înregistrat o majorare de la 2 la 17%. La mijloacele de transport în comun au fost cele mai mari majorări, de până la 15%. Concret, pentru un apartament cu două camere, proprietarii vor scoate din buzunar, în funcţie de zona în care este situat, de la 91 la 104 de lei.


Proprietarii unei maşini cu o capacitate cilindrică de 1.600 de centimetri cubi vor plăti în acest an un impozit de 162 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite