Ieşenii dau năvală să se răcorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii toropiţi de căldură pot merge la Ştrandul Municipal şi Purcica sau la piscinele din Bucium, Păcurari şi Grajduri. Cei care vor să scape de caniculă au de ales între preţurile piperate ale piscinelor selecte, care oferă însă confort şi intimidate, şi aglomeraţia bazinului din zona Cicoare, unde este mai ieftin.

Ştrandul Municipal este cel mai căutat loc din Iaşi  în zilele caniculare de către ieşenii care vor să se răcorească sau să se bronzeze. Tariful de intrare este de 4 lei pentru adulţi şi de 1 leu pentru copii sau pensionari. Aceleaşi preţuri sunt practicate la Băile Nicolina, unde taxa de intrare este de 4 lei.

Tot acolo, sticla de nămol costă 2 lei, iar umbreluţele şi şezlongurile se închiriază la acelaşi tarif.

„Prefer să merg la ştrand, chiar dacă nu eşti în siguranţă cu lucrurile personale. În schimb, mi se pare scump să merg la piscinele particulare, pentru că nu se face o selecţie de clienţi cum susţin patronii, iar serviciile incluse în preţ nu sunt prea multe“, a spus Oana Mărgărint, o ieşeancă de 23 de ani.

Confort şi intimidate pentru 30 de lei

Chiar dacă preţurile sunt mai ridicate, piscinele private din oraş sunt aproape în fiecare zi pline de clienţii care caută intimitate, confort şi relaxare.

La 200 de metri după trecerea podului Bucium, piscina particulară din aer liber are o capacitate de 150 de persoane, cu şezlonguri, bar şi canapele. Pentru o zi de scăldat, doritorii trebuie să achite un bilet de 20 de lei în timpul săptămânii sau de 30 de lei în weekend, însă trebuie să-şi facă rezervare din timp.

O altă piscină selectă este în cartierul Păcurari, unde sunt organizate şi cursuri de înot cu un instructor specializat, costul unei şedinţe fiind de 35 de lei de persoană. Pensiunea propune pentru agrement o piscină de 20 de metri lungime, 10 metri lăţime şi 1,5 metri adâncime, dotată cu şezlonguri, măsuţe, saltele, umbrele şi bar, cu preţuri până la 30 de lei. În piscina de pe strada Lascăr Catargi se poate face aerobic în bazin pentru 22 de lei pe oră, iar copiii şi adulţii pot lua lecţii cu 18 lei.

Piscina din aer liber din localitatea Grajduri se află la o distanţă de 15 kilometri de Iaşi şi reprezintă o alternativă bună pentru pasionaţii de scăldat, care vor să iasă din aglomeraţia şi agitaţia din oraş. Preţurile ajung până la 30 de lei, iar ieşenii au la dispoziţie cabine de duş, vestiare şi pot face grătare. Edilii au promis acum un an construcţia unui bazin de înot la standarde internaţionale, însă proiectul încă aşteaptă finanţare.

„Bazinul din strada Aviaţiei are toţi indicatorii tehnico-economici aprobaţi, proiectul este gata încă de anul trecut, dar aşteptăm banii de la Guvern. Toată lumea mă întreabă permanent când va fi gata, dar suntem blocaţi din lipsă de fonduri. Ar fi un bazin şi pentru agrement, şi pentru performanţă“, a spus Ciprian Paraschiv, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite