Ieşenii care şi-au pierdut afacerea înainte de Paşte: „Este o catastrofă! Totul s-a făcut scrum“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de standuri din Siraj
Proprietarii de standuri din Siraj

Peste 200 de comercianţi care aveau marfa în Complexul Comercial Siraj au privit neputincioşi cum le ardeau standurile cu haine şi încălţăminte. Incendiul a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 1.00 şi nici până la această oră cei 60 de pompieri nu au reuşit să stingă flăcările.  

FOTO VIDEO Incendiu de proporţii în Siraj. Pompierii ieşeni se luptă de la ora 02.00 cu flăcările care au cuprins tone de marfă

Necaz înainte de Paşte pentru sute de comercianţi din Iaşi. Incendiul care a izbucnit la ICRTI a transformat în scrum standurile cu marfă ale proprietarilor de aici. Oamenii spun că fiind en-gros aveau marfă fiecare de peste 100.000 de lei fiecare.

Proprietarii de standuri din Siraj

Au venit la faţa locului înainte de a se lumina afară ca să vadă cum munca din ultima perioadă, când s-au aprovizionat cu marfă pentru Paşte, li s-a transformat în cenuşă. „Aveam haine pentru copii în valoare de peste 20.000 de euro, iar marfa nu era asigurată. Totul s-a făcut scrum, este o catastrofă ce se întâmplă aici", spune Adrian.

În aceeaşi situaţie este şi Petrică, proprietarul unui magazin cu încălţăminte, tot neasigurat.

 FOTO VIDEO Locatar din blocul distrus de explozie la Iași: „Am crezut că e sfârşitul lumii. Nu îmi vine să cred că am scăpat cu viață” UPDATE

Incendiu la Siraj

„Am pierdut tot. Chiar dacă nu a ars marfa, ea nu mai poate fi vândută în veci. Miroase a fum, e vai de noi", spune Petrică.

Majoritatea comercianţilor dau vina pe administratorii complexului şi pe paznici pentru cele întâmplate.

„Ei ştiu să ne bată în fiecare lună la uşă şi să ne ceară chiriile care sunt mai mare ca în mall-uri, dar nu au putut să pună nişte hidranţi aici şi nişte alarme în caz de incendiu. Totul este ca o machetă, totul e de formă. S-au dat şpăgi ca să primească avize şi pe noi ne-au lăsat fără munca de-o viaţă înainte de Paşte", spune Mariana, vânzătoare în cadrul complexului.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ! 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite