Ieşenii care au adaptat calendarul ortodox pentru iPhone VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Alaiba a adaptat calendarul ortodox pentru iPhone
Vasile Alaiba a adaptat calendarul ortodox pentru iPhone

Vasile Alaiba şi Alexandru Rădulescu au conceput o aplicaţie care le permite credincioşilor să ţină socoteala Sărbătorilor religioase de pe telefonul mobil

Ieşenii au creat până acum şase programe pentru telefonul mobil. Cu ajutorul lor, pot fi accesate cursul BNR, dicţionare şi chiar pot fi pontaţi angajaţii.

De doi ani, Vasile Alaiba şi Alexandru Rădulescu lucrează pentru firma americană Apple, cea care  produce popularele iPhone. Ultima lor idee, lansată în spiritul Sărbătorilor de iarnă, a fost un calendar creştin ortodox care poate fi accesat „din vârful degetelor". Acesta a făcut furori în rândul românilor din ţară şi din străinătate.

VIDEO: Vasile Alaiba explică cum se foloseşte aplicaţia

Calendarul pentru iPhone este în topul popularităţii la magazinul virtual al celor de la Apple. A prins foarte bine şi a stârnit multe reacţii. Am primit un mail chiar de la un preot din Iaşi, care ne-a semnalat o eroare, însă nu a precizat despre ce este vorba", spune Vasile Alaiba.

Motor de căutare pentru calendar

El spune că i-a venit ideea programului pentru că soţia îl întreba mereu în ce zi cade o anumită sărbătoare religioasă  pentru a-şi programa treburile casnice. „Vrem să aducem şi câteva îmbunătăţiri aplicaţiei. Mai întâi, vom face un motor de căutare în funcţie de numele sfinţilor sau de zi. Apoi vrem să  oferim şi  informaţii despre sfinţi şi Sărbătorile religioase. Aceste upgrade-uri vor fi gratuite pentru cei care au cumpărat deja aplicaţia", adaugă Vasile Alaiba.

Ieşeanul povesteşte că a ajuns să lucreze întâmplător cu gigantul american Apple. În urmă cu doi ani, Alaiba a realizat un program de iPhone pentru un client din Statele Unite, prilej cu care a descoperit slăbiciunea americanilor pentru acest tip de telefon.

Atunci ne-am propus să ne specializăm pe această nişă. Ne-am făcut pagină de prezentare în limba engleză şi clienţii ne găsesc pe internet. Americanii sunt dispuşi să facă outsourcing la noi fiindcă forţa de muncă este de două ori mai ieftină", a explicat ieşeanul de 30 ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite