Ieşenii au virat aproape trei milioane de lei în conturile ONG-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La începutul anului ieşenii au depus primele declaraţii de venit
La începutul anului ieşenii au depus primele declaraţii de venit

Organizaţiile nonguvernamentale ieşene îşi vor primi zilele acestea banii donaţi de contribuabili din impozitul pe venituri de anul trecut.

De la jumătatea acestei luni Direcţia Judeţeană de Finanţe a început virarea sumelor în conturile ONG-urilor, ale fundaţiilor, ale sindicatelor şi ale societăţilor de binefacere care activează în Iaşi.

„Conform datelor centralizate din deciziile de impunere pe anul fiscal 2010, un număr de 1.457 de entităţi sunt beneficiare ale sumei de 2,82 de milioane de lei", a precizat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe.

Cea mai mare sumă donată de către contribuabilii ieşeni va ajunge în conturile asociaţiilor non-profit din domenii precum cercetarea, cultura, sănătatea şi învăţământul. 662 de astfel de organizaţii vor primi în total 1,2 milioane de lei.  Pe locul al doilea în clasamentul întocmit de cei de la Finanţe se situează bisericile, mănăstirile şi parohiile. 436 de entităţi vor primi 805.643 lei în perioada următoare.

În total, în judeţ s-au înregistrat 58.184 solicitări privind virarea sumelor provenite din impozitul datorat din veniturile realizate de ieşeni anul trecut. „Numărul acestora este în creştere faţă de solicitările primite în anul anterior cu 4.000", a completat Maria Ţăran. Şi sumele virate de ieşeni au crescut în ultimul an cu peste 314.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite