Ieşenii au poftit la bucate vânătoreşti gătite în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai interesante standuri de la Campionatul Internaţional de Gătit de la Iaşi este cel al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVP) din Iaşi, care au delectat audienţa cu o căprioară preparată la ceaun.

Această mâncare specific vânătorească se poate prepara numai după ce carnea de căprioară este frăgezită în prealabil timp de trei zile. „Muşchii unui animal vânat sunt lipsiţi de grăsime şi destul de tari pentru că sunt folosiţi de animal la alergare, aşa că punem carnea la baiţ în condimente ca piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, vin şi sare după gust", a spus Crenguţa Mihăiţă, singura vânătoare din Iaşi, din grupa 29 Ţuţora.

În Piaţa Unirii, membrii AJVP au pus carnea de la baiţ într-un ceaun. Cum nu au utut face un foc de lemne, aşa cum se recomandă, au apelat la un aragaz. „Carnea fierbe 90-120 de minute. Când se frăgezeşte, se pun legume: morcovi, ardei, gogoşari, ceapă. Când apa scade, se pune usturoi şi sos de roşii, care este o delicatesă. Apoi se poate servi. Timpul total de gătire la ceaun este de trei ore", a explicat Crenguţa.

image

Mai citiţi:

Ieşenii au mâncat cea mai mare tocană de pui cu ciuperci din lume. Bucătarii au făcut aproape 900 de porţii (FOTO)

Iaşi: Bucate care-ţi lasă gura apă la Concursul Internaţional de Gătit de la Iaşi (FOTOGALERIE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite