Ieşenii au fost interceptaţi pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Iaşi au autorizat anul trecut interceptarea convorbirilor telefonică a peste 600 de persoane. Potrivit unui bilanţ dat publicităţii de conducerea instanţei, procurorii au cerut anul trecut ca în 418 dosare să fie ascultate telefoanele.

În aceste cauze au fost interceptate convorbirile telefonice a 682 de persoane, în comparaţie cu anul trecut când au fost emise 562 de astfel de autorizaţii. „De principiu aceste autorizaţii se admit prea uşor. Sunt foarte curios câte persoane din cele interceptate au fost trimise în judecată. Cred că nu sunt mai mult de zece", a spus avocatul Marius Striblea, interceptat şi el într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în baza unei autorizaţii provizorii date de procuror.

Unul dintre dosarele în care magistraţii au aprobat anul trecut ascultarea telefoanelor este şi cel al membrilor clanului Corduneanu, cercetaţi pentru trafic de persoane, înşelăciune, spălare de bani şi şantaj. În acest caz au fost arestate 16 persoane, iar din cele 62 de volume ale dosarului, trei sunt cu interceptări. În ceea ce priveşte autorizaţiile de percheziţie magistraţii Tribunalului au fost la fel de darnici. În anul 2009 au fost emise, la cererea procurorilor, 323 de autorizaţii de efectuare a percheziţiilor, în 101 dosare, faţă de 163 de autorizaţii emise în anul 2008.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite