Ieşenii au adus flori la Teiul lui Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două ieşence au depus flori la statuia poetului nepereche
Două ieşence au depus flori la statuia poetului nepereche

 Elevii Liceului „Mihai Eminescu“, dar şi ieşenii care şi-au amintit că astăzi se împlinesc 160 de ani de la naşterea poetului nepereche au venit în Parcul Copou. „Poetul a marcat acest oraş în perioada în care a stat înoraş. Aici a scris cele mai frumoase poezii de dragoste“, a spus scriitorul Daniel Corbu.

Expoziţie de fotografie în Copou


Iubitorii creaţiei eminesciene au depus flori, au aprins lumânări şi s-au închinat la bustul poetului. „Am venit cu liceul pentru că este şi ziua noastră. Studiez la Liceul „Mihai Eminescu“ şi azi am învăţat poezia «Ce te legeni, codrule? »“, a spus Ilinca, de 8 ani. „Am venit cu flori pentru că astăzi se împlinesc 160 de la naşterea poetului nostru, “, a afirmat şi Bianca Samoilă, de 9 ani.

Pe muzica fanfarei, tinerii în costume de epocă s-au plimbat pe aleile parcului, iar elevii s-au fotografiat alături de actorii care reprezentau personaje din alte timpuri. După-amiază, de la ora 14.30, elevii Liceului „G. Ibrăileanu“ au organizat un program artistic omagial, intitulat „Numai poetul“, iar de la ora 15.00 scriitorii Daniel Corbu, Liviu Apetroaie, Horia Zilieru şi Constantin Dram au participat la simpozionul „Eminescu, azi“. Diseară, de la ora 20.00, va fi vernisată, în Parcul Copou expoziţia de fotografie „Calendar eminescian“ în Parcul Copou.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite