Iaşi: Ieşenii se tratează de gripă cu ierburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Ieşenii se tratează de gripă cu ierburi
Iaşi: Ieşenii se tratează de gripă cu ierburi

Foarte multe persoane preferă tratamentele naturiste

Mult mai ieftine decât pastilele, unele ierburi fac minuni dacă sunt consumate în mod regulat sub formă de ceaiuri.

Specialiştii atenţionează că tratamentele naturiste au şi capcane, mai ales atunci când oamenii le aplică după ureche. Profesorul Constantin Milică de la Universitatea Agronomică spune că unele leacuri ştiute de popor sunt depăşite şi pot fi periculoase: „Tratamentul cu muştar negru sau ventuzele cu extragere de sânge prin crestarea pielii sunt nişte practici demult depăşite“

 De când a dat frigul, ieşenii nu mai contenesc să bată la uşa cabinetului, în speranţa că vor primi un leac miraculos. „Ceaiurile sunt mult mai sănătoase decât pastilele şi costă puţin. Un ceai de tei sau de salvie este foarte bun pentru organism“, spune Tudoriţa Alexa, pensionară.

Salvia şi socul fac minuni

La cabinetul profesorului Constantin Milică, ieşenii găsesc şi o listă cu cele mai importante plante, care nu pot lipsi din casa omului atunci când are de luptat cu gripele şi virozele. „Salvia, socul, patlagina, potbalul şi teiul nu trebuie să lipsească din casa omului“, spune Constantin Milică. Pentru a fi sigur că o plantă nu este dăunătoare corpului uman, profesorul studiază zeci de cărţi şi studiile de specialitate a cel puţin patru popoare. Singura lui supărare este că, deocamdată, nu a găsit ac de cojocul „porcinei“.

Constantin Milică spune că în anotimpul friguros este importantă creşterea imunităţii. „Pentru asta, e nevoie de tinctura de echinacee“, afirmă ieşeanul. Profesorul spune că, pe lângă efectul benefic asupra organismului, leacurile lui fac bine şi buzunarului: „Ca să le aduni pe toate, nu-ţi trebuie mai mult de 20 de lei. Multe dintre plante pot fi însă culese din timp de fiecare în parte şi folosite la momentul potrivit“, a mai spus Constantin Milică. La fel de bune pentru răceală sunt şi siropurile de pin şi brad, care nu costă mai mult de 4 lei sticluţa.

Mai citiţi:

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite