Test de nervi în staţiile din Iaşi. Călătorii aşteaptă zeci de minute autobuzele sau tramvaiele FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amorţiţi de căldură, unii dintre călători se plâng că trebuie să aştepte chiar şi un sfert de oră un mijloc de transport în comun. Reprezentanţii RATP Iaşi spun însă că întârzierile apar fie din cauza lucrărilor din trafic, fie pentru că maşinile se mai defectează.

Călătorii care şi-au pierdut răbdarea scrutând cu privirea în lungul şoselei sunt de părere că, pe perioada verii, ar trebui păstrat acelaşi număr de mijloace de transport public ca şi în restul anului.

„Cred că durează cam 10-15 minute până să apară un tramvai. Eu circul mai des pe traseul Filarmonică-Tătăraşi. Consider că ar fi trebuit să rămână acelaşi număr de mijloace de transport ca atunci când studenţii sunt în oraş. Câteodată, după ce aştepţi în staţie, mai mergi şi în aglomeraţie“, spune Dragoş Brătuleanu, contabil.

Liberul, o soluţie salvatoare

De aceeaşi părere este şi ieşeanca Elena Chelarciuc care s-a adăpostit de soarele arzător în modulul din staţia de tramvai din Târgu Cucu.
„Nu prea mai ajung la timp în staţie, mai ales de când au început lucrările şi în Copou. Cred că sunt prea puţine mijloace de transport pentru că nu-mi închipui că ar putea sta la capăt de linie. Probabil, din toamnă, această situaţie se va remedia“, crede ieşeanca.

image

Cei care au obosit să aştepte autobuzul sau tramvaiul potrivit se pare că au găsit o soluţie salvatoare, respectiv un abonament pe toate liniile. „Nu aştept mai mult de câteva minute. De doi ani îmi iau abonament la liber şi am învăţat să jonglez cu toate mijloacele de transport“, mărturiseşte ieşeanul Petrică Ianoş.

Aflaţi cum vor circula mijloacele de transport în comun în zilele de Paşte la Iaşi

Alţii cred că privilegiaţi ar fi cei din zona centrală unde mijloacele de transport sunt mai multe. „În alte zone ale oraşului durează şi câte zece minute, în timp ce în centru mi se pare că vin mai repede. Uneori, prefer însă să merg pe jos. De exemplu, din Podu Roş şi până în Centru fac vreo 40 de minute, dar măcar nu stau în staţie. La orele de vârf ar trebui să circule mai multe autobuze şi tramvaie“, a spus şi Florin Dorin, pensionar.

60 de autobuze, la orele de vârf

Potrivit reprezentanţilor RATP Iaşi, în perioada verii, în oraş circulă 60 de autobuze, 40 de tramvaie şi 18 microbuze, în timp ce în perioada şcolii numărul acestora poate ajunge la 76 de autobuze şi aproximativ 70 de tramvaie. „Programul de circulaţie a rămas acelaşi, respectiv 5.00-22.30. Problemele mai apar din cauza traficului, a defecţiunilor. Intervalele de timp programate de noi între autobuzele care ajung în staţie variază de la 7-8 minute, de exemplu pe traseul 41, şi pot ajunge până la 15 minute pe traseul 19. Acestea sunt planificările, dar pot să mai apară şi întârzieri“, a explicat Vasile Tănase, şeful Biroului Exploatare din cadrul RATP Iaşi. Totodată, acesta a mai precizat că, o dată cu terminarea lucrărilor la căile de rulare, vor putea fi reintroduse mai multe tramvaie.

Iasi: Călătorii, duşi în eroare de hărţile de trafic montate în staţiile de autobuz (GALERIE FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite