Ieşenii se înglodează în datorii pe zi ce trece. Vezi aici ce sumă avem de dat la bănci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi ieşeni au rămas fără bani din cauza creditelor la bănci
Mulţi ieşeni au rămas fără bani din cauza creditelor la bănci

Valoarea restanţelor pe care ieşenii le datorează băncilor se ridică la peste 582 de milioane de lei, potrivit ultimului raport BNR. Faţă de anul trecut, suma a crescut cu 25%.

Valoarea totală a creditelor pe care persoanele fizice din Iaşi le au către bănci este de 3876 de milioane de lei. Dacă raportăm această cifră la populaţia Iaşiului ar rezulta că fiecare locuitor datorează băncilor comerciale nu mai puţin de 12.000 de lei.

Dacă în ceea ce priveşte valoarea creditelor pe care populaţia le are, această sumă este apropiată de cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea restanţelor ieşenilor este într-o continuă creştere.

Imprumuturi pentru consum şi locuinţe

În toamna anului 2010, ieşenii avea întârziere la bănci în valoarea de 429 de milioane de lei. Un an mai târziu această sumă a crescut cu 25%, ajungând la peste 582 de milioane de lei. Valoarea reprezintă atât creditele în lei, cât şi cele în valută.

Cei mai mulţi dintre ieşeni au făcut împrumuturi pentru consum, valoarea acestora fiind de 2410 milioane de lei. În ceea ce priveşte creditele pentru locuinţă, suma luată de la bănci de populaţie este de 1150 de milioane de lei. Aproape toate împrumuturile pentru locuinţe sunt contractete în valută (echivalentul a 1121 de milioane) şi doar 28 de milioane de lei sunt creditate în lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite