Ieşenii se îmbulzesc la divorţuri. Două cupluri au venit în fiecare zi la Serviciul de Stare Civilă să renunţe la certificatul de căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lunile ianuarie şi februarie au fost înregistrate 53 de cereri de divorţ, din care 23 au fost în prima lună a anului şi patru chiar de Ziua Îndrăgostiţilor.

Din zecile de dosare de divorţ, un număr de 12 au fost rezolvate, adică pentru opt cupluri au fost emise certificate de divorţ, iar pentru alte patru dosarele au fost clasate.

Partenerii care doresc să se despartă trebuie să depună o cerere la Starea Civilă, să achite o taxă de 300 de lei şi să aştepte 30 de zile, timp în care se pot răzgândi. În acest caz, taxa de divorţ nu este returnată. În plus, pentru ca dosarul să fie soluţionat direct la Starea Civilă şi nu la un notar, partenerii trebuie să nu aibă copii.

Iaşi: Cupidon a dat rateuri anul acesta. Patru cupluri divorţează chiar de Ziua Îndrăgostiţilor

De la începutul anului, 72 de persoane au decis totuşi să-şi unească destinele, în cazul a patru dintre ei unul dintre parteneri fiind chiar străin, din Republica Moldova, Liban şi Iordania.

În acelaşi timp, luna februarie au fost 559 de naşteri şi 315 decese.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite