Iaşi: Ieşenii învaţă cum să-şi arunce gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Ieşenii învaţă cum să-şi arunce gunoiul
Iaşi: Ieşenii învaţă cum să-şi arunce gunoiul

Printr-o campanie de informare, numeroşi locuitori au aflat de ce este nevoie să fie separate resturile menajere de plastic, hârtie, sticlă şi metal.

Citeşte şi:

Ieşenii aruncă gunoiul după cum îi taie capul

Gropile de gunoi neconforme, funcţionale în continuare

În cadrul proiectului „Caravana Colectării Selective“, locuitorii din cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia au fost întrebaţi dacă selectează deşeurile înainte de a le arunca în containere. „Am ales cele două cartiere deoarece sunt zone populate în care există infrastructura necesară prin care se oferă ieşenilor posibilitatea de a colecta selectiv deşeurile“, a precizat Claudia Szanto, cea care s-a ocupat de organizarea campaniei la Iaşi.

Familiile care au lipit pe cutiile poştale bulinele, verzi  cu mesajul „Şi eu colectez selectiv deşeurile de ambalaje!“ au fost premiate în această dimineaţă cu aparate electrocasnice. „Încercăm să protejăm mediul pentru că ne gândim la viitorul copiilor noştri“, a spus Daniel Florea, unul din câştigătorii campaniei.

Mai mult, în parcuri şi în zonele centrale au fost împărţite materiale informative cu privire la necesitatea selectării deşeurilor chiar de cei care le produc. Astfel, ieşenilor li s-a reamintit că o sticlă se descompune într-un milion de ani, iar materialul plastic în 500 de ani, iar prin reciclarea a 50 de PET-uri se poate face un pulover.

Pubele colorate n-au ajuns în toate cartierele
Reprezentanţii Salubris susţin că din cele aproape 1.200 de puncte de colectare, în 300 există şi containere pentru reciclarea hârtiei, sticlei şi materialelor din plastic.

„Amenajarea punctelor de colectare selectivă se va extinde şi în Zona Metropolitană, dar şi în municipiu, în cartierele în care nu au fost încă amplasate containere diferite. În Copou şi Sărărie au fost împărţite în jur de 350 de pubele pentru gospodăriile individuale“, a spus Dorin Mocanu, şef serviciu Salubris.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite