Ieşeanul ruinat de şoseaua de centură a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi săteni din Uricani au câştigat bani frumoşi de pe urma şantierului, însă Radu Baraniuc a avut parte doar de necazuri.

Coşmarul ieşeanului a început în urmă cu doi ani, odată cu deschiderea şantierului la şoseaua ocolitoare a Iaşiului. Bărbatul din Uricani a privit neputincios cum casa în care locuieşte de-o viaţă se cutremură de fiecare dată când trec sau lucrează utilajele drumarilor, iar  în pereţi au apărut crăpături lungi şi adânci. „Puteam să văd în casă prin găuri, aşa că am pus nişte spumă poliuretanică, să le acopăr. Şi acum, când trece câte un camion casa mi se zdruncină. Când vor trece cu zecile, ce se va întâmpla?“, spune nemulţumit Radu Baraniuc. O altă problemă ar fi că muncitorii au ridicat mult nivelul şoselei, aşa încât apa de ploaie se scurge de pe carosabil direct în curtea sa.


Bărbatul este unul dintre cei 75 de săteni din Uricani care vor fi expropriaţi pentru a se lărgi şoseaua care-i trece prin faţa casei. El va fi despăgubit de Guvern pentru pământul pe care-l pierde în acest fel cu 20-22 de euro pe metrul pătrat. Ghinionul lui Baraniuc este că Guvernul nu vrea de la el decât vreo doi metri pătraţi, aşa că va primi despăgubire doar 50 de euro.

Despăgubiţii îşi cer banii
Până şi cei care au mai mult de câştigat de pe urma şoselei de centură sunt nemulţumiţi. Familia lui Dumitru Craus a fost înştiinţată la sfârşitul anului trecut că trebuie să cedeze 359 de metri pătraţi, pentru care va primi peste 7.000 de euro.

„Nici măcar n-au venit să mute gardul. Aşteptăm să vedem dacă primim şi noi ceva pentru teren“, spune fiica lui Dumitru Craus. „Pentru primii 75 de proprietari nu s-a emis încă hotărârea de Guvern pentru exproprieri, deşi am trimis-o din noiembrie 2009“, a precizat avocata Cristina Ursu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite