Ieşeanul care şi-a aruncat vecinii în aer va sta şase ani după gratii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Bâtă (37 de ani), ieşeanul în apartamentul căruia a avut loc explozia care a distrus 27 de locuinţe dintr-un bloc din localitatea Dancu, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis pe 4 septembrie ca Dănuţ Bâtă, ieşeanul în apartamentul căruia a avut loc explozia care a distrus alte 27 de locuiţe dintr-un bloc din Dancu, să fie pedepsit cu şase ani de închisoare pentru distrugere calificată.  Pe lângă pedeapsă bărbatul va trebui să plătească vecinilor săi  72.500 de euro şi 26.000 de lei daune morale şi 236.866 de lei daune materiale.

Decizia nu este definitivă.  "Considerăm că pedeapsa aplicată este prea mare. Vom declara recurs", a declarat Iulian Gafon, avocatul lui Dănuţ Bâtă.

Ieşeanul care şi-a aruncat vecinii în aer va petrece sărbătorile după gratii

Haos în ancheta blocului explodat din Dancu. Locatarii ieşeni, lăsaţi în voia sorţii

Verdict în explozia blocului din Iaşi: locatarul de la 1 şi-a aruncat vecinii în aer supărat că n-a reuşit să vândă un televizor UPDATE

Dănuţ Bâtă a fost trimis în judecată, în luna mai, pentru distrugere calificată. Bărbatul le-a povestit procurorilor că în seara zilei de 24 februarie 2012, în jurul orei 23.00, s-a întors acasă hotărât să-şi pună capăt zilelor. Omul era supărat că nu reuşise să vândă un televizor.

Victimele exploziei de la periferia Iaşiului sunt disperate: „Plâng încontinuu. Nu ştiu ce să fac, sunt în şoc“ FOTO

FOTOGALERII Imagini cu apartamentele distruse de explozie la Iași

El a dat drumul la aragaz şi a scos siguranţele electrice din tablou, conştient că s-ar putea produce o explozie. A stat în bucătărie cât să se intoxice, dar la un moment dat, plictisit că gazele nu-şi fac efectul, s-a dus să se culce. 

image

În jurul orei 5.00 dimineaţa, Bâtă s-a ridicat din pat şi s-a dus în bucătărie să-şi aprindă o ţigară. Momentul a coincis cu producerea deflagraţiei, iar bărbatul a scăpat cu viaţa ca prin minunte şi a fost transportat ulterior la spital.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite