Ieşeanul care luptă pentru viaţă din scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Luchici (25 de ani) este paralizat de la gât în jos. Un salt în apa prea mică din Deltă i-a furat mobilitatea când avea 22 de ani.

Imediat după ce a suferit o intervenţie în Germania, cu o voinţă de fier şi-a reluat studiile la Facultatea de Geografie şi Geologie, iar anul acesta îşi va susţine teza de licenţă.

Viaţa l-a încercat din greu pe Alex când avea doar 22 de ani. Pe 18 august 2006, tânărul se afla împreună cu prietenii la Festivalul de Film „Anonimul", în Deltă. Căldura de vară l-a îndemnat să sară în apă pentru a se răcori.

Un salt în cap în apa prea mică i-a anulat instantaneu mobilitatea şi sensibilitatea de la gât în jos. După trei zile de spitalizare, medicii l-au diagnosticat cu traumatism vertebro-medular. Avea să nu îşi mai poată folosi mâinile şi nici să nu mai poată merge.

O lovitură grea, dar care nu l-a descurajat pe tânărul pasionat încă din clasele primare de studierea păsărilor şi de excursiile în natură. Pe tot parcursul liceului, vacanţele şi le petrecea la munte sau în Deltă, iar la facultate, în fiecare weekend pleca în căutarea aventurii cu prietenii din Asociaţia Tinerilor Ruşi-Lipoveni din Iaşi.

Află povestea tânărului în de miercuri

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite