Absolvent ieşean cu 10 la Bac: „Rezultatele arată mentalitatea elevilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliza Cozma şi Răzvan Ciobanu, elevi ai Colegiul „Emil Racoviţă" care au luat notă maximă la Bac, susţin că variantele de la examen au fost mai dificile decât cele de la simulare. Tinerii spun însă că se putea lua cu uşurinţă o notă de trecere.

Eliza (19 ani) a fost şefă de promoţie la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi a terminat cu 10 „curat“ examenul de Bacalaureat. Spune că rezultatul reprezintă munca pe care a depus-o în cei patru ani de liceu, dar şi interesul arătat de profesori care făceau ore suplimentare.

Tânăra susţine că subiectele de la Bac au fost considerabil mai grele decât cele de la simulare, motiv pentru care nici nu se aştepta să obţină notă maximă. „La limba română au fost subiecte acceptabile, dar la chimie şi la matematică au fost mai grele decât la simulare. Mă aşteptam să fie mai uşor la Bac, sincer", spune Eliza.

De aceeaşi părere este şi Răzvan Ciobanu (19 ani), care a terminat Bac-ul tot cu media 10. „Subiectele de la simulare mi s-au părut mai uşoare decât cele de la Bac. Se putea totuşi obţine o notă de trecere dacă aveai o pregătire decentă. Rezultatele arată mentalitatea elevilor", spune Răzvan.

Ambii elevi vor ca studiile superioare să le facă în ţară. Eliza va urma Facultatea de Automatizări şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi" Iaşi, în timp ce Răzvan va studia Istoria la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite