Icoana care aduce ploaia, vizitată de zeci dintre enoriaşii Parohiei „Toma Cozma“ din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni „Prodromiţa“
Credincioşii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni „Prodromiţa“

Zeci de credincioşi din Iaşi s-au rugat la slujba de duminică dimineaţă la copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa", expusă la Biserica „Toma Cozma" din Iaşi de pe 12 iulie.

Deşi Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromiţa" se oficiază duminica, după ora 18.00, zeci de credincioşi care au participat la slujba de dimineaţă s-au rugat la copia icoanei „Prodromiţa" pentru sănătate, pentru izbăvire din necaz, dar şi pentru îndreptarea vremii, pictura fiind cunoscută pentru aducerea ploilor în vreme de secetă.

Necunoscută până acum pentru credincioşi, aceştia cred totuşi cu tărie în minunile pe care icoana poate să le facă. „M-am rugat pentru sănătate şi înţelegere, dar şi pentru ploaie. Consider că e foarte bine că icoana a fost adusă în această perioadă, mai ales că se apropie şi Sfântul Ilie, cunoscut pentru aducerea de ploi. Părintele a săvârşit rugăciune pentru ploaie şi m-am rugat şi eu pentru acest lucru", susţine Maria Bădărău, una dintre persoanele aflate la biserică duminică dimineaţa.

Icoana care aduce ploile poate fi privită doar de către bărbaţi şi numai după ora 18.00

Credincioşii se bucură de prezenşa acesti icoane în biserică. „Eu cred cu tărie în icoanele făcătoare de minuni, de fiecare dată am simţit o îndreptare a situaţiei grele în care mă aflam după ce mă rugam. Am să mă rog şi pentru ploaie pentru că este binevenită în acest moment", spune Elena Pintilie.

Replica icoanei făcătoare de minuni a maicii Domnului „Prodromiţa" a fost primită în dar pe 12 iulie de către părintele paroh Mihai Mărgineanu de la Arhimandritul Clement Haralamb, vieţuitor la Muntele Athos.

Crddincioşii lasă bijuterii la icoană în semn de mulţumire

„Îmbrăcată" în argint şi pietre preţioase, întocmai precum originalul de pe Muntele Athos, copia icoanei făcătoare de minuni este mai mică ca dimensiune, dar feţele bisericeşti mărturisesc că puterea de binefacere este aceeaşi.

Icoanele făcătoare de minuni din judeţul Iaşi. Vezi aici unde te poţi închina FOTOGALERIE

Biserica face rugăciuni ca să invoce ploaia

În lume, numărul de replici de această dimensiune este limitat. „Ca mărturie pentru multele minuni pe care le-a realizat «Prodromiţa» de la Muntele Athos stau multele bijuterii lăsate la această icoană de către credincioşi în semn de recunoştinţă. Icoana este ocrotitoare la vreme de încercare, iar rugăciunile care se fac înaintea acestei icoane aduc izbăvire din boli şi suferinţe, aduc pace în case, timpuri buni şi binecuvântate pentru toţi cei care se roagă", spune părintele paroh Mihai Mărgineanu.

Feţele bisericeşti mărturisesc că până la Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, în fiecare duminică, de la ora 18.00 se oficiază Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromiţa", cu rugăciuni pentru ploaie, pentru izbăvirea din necazuri şi supărări şi va rămâne pe iconostasul bisercii spre a fi cinstită de credincioşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite