Iau lecţii 2 în 1 ca să recupereze materia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii ieşeni trebuie să asimileze mai multă materie într-un timp mai scurt, după ce profesorii au stat acasă în concediu fără plată. „Acum ni se predă mai mult la ore. În loc să ne spună doar despre liant, spre exemplu, ne spune şi despre agregat, la materiale de construcţie şi instalaţii“, explică supărat Mihai Baciu, elev în clasa a IX-a la Liceul „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Ore suplimentare la şcoală
Mult mai greu le este elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul „Mihai Eminescu“, de la profilul real. Aceştia stau în primele trei zile ale săptămânii câte opt ore la şcoală, iar când ajung acasă încep să studieze pentru a doua zi sau fac meditaţiile în particular. Mai au timp doar să mănânce şi să doarmă câteva ore pe noapte.


„Am fi preferat să nu pierdem orele din decembrie, când profesorii au fost trimişi acasă. Acum ne este foarte greu şi ajung obosit acasă“, povesteşte Bogdan, elev. Şi Cristina, colegă de clasă cu tânărul ieşean, se plânge de programul mult prea încărcat.


„Venim aici la opt dimineaţa şi plecăm la patru după-amiaza. Recuperăm la chimie, biologie, matematică şi română, pentru că dăm BAC-ul la aceste obiecte şi nu ne permitem să nu învăţăm“, spune Crisina.


Tinerii acuză sistemul pentru greutăţile pe care le întâmpină acum. „Multe lucruri nu sunt corecte în sistemul de învăţământ din România. Nu s-au gândit dinainte de a da concedii obligatorii fără plată că orele vor trebui recuperate? Noi cu ce am greşit acum“, se întreabă Anca, o tânără care va susţine şi examenul de Bacalaureat anul acesta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite