Iaşi: Şefii Iaşiului, tot mai bogaţi cu fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Campion” la schimbările din acte este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constantin Adăscăliţei, dar noutăţi apar şi în declaraţia primarului Gheorghe Nichita

Munca în folosul comunităţii dă roade, cel puţin asta arată declaraţiile de avere recent completate de edilii ieşeni pe anul 2008. Cei mai mulţi şefi din administraţie nu au schimbat mare lucru în acte, doar venitul acestora fiind diferit.
„Conform legii, până pe 15 iunie trebuiau schimbate declaraţiile de avere pentru cei care au înregistrat modificări”, a precizat Lăcrămioara Vernica, secretarul Consiliului Local Iaşi. Cele mai multe noutăţi în actele privind bunurile obţinute în ultimul an îl vizează pe vicepreşedintele CJ Adăscăliţei. Acesta a primit anul trecut, în urma dezbaterii unei moşteniri, mai multe suprafeţe de teren în comuna Aroneanu.

În această zonă, vicele CJ construieşe o bază sportivă cu căsuţe de tip camping, bungalow şi un teren de sport de 800 de metri pătraţi. Adăscăliţei a obţinut venituri considerabile din vânzarea unor terenuri moştenite de soţie, din dividende la două societăţi unde este asociat şi din indemnizaţie. Şeful CJ, Constantin Simirad, a pus în bancă în 2008 în jur de 85.000 de lei. Simirad a obţinut din veniturile de la judeţ peste 44.000 de lei, din pensie alţi 35.000 de lei, iar de la CET, unde a figurat până la 1 iunie 2008 ca membru în consiliul de administraţie, a mai ridicat peste 7.000 de lei. Singura modificare din declaraţia de avere a celui de-al doilea vicepreşedinte CJ, Victor Chirilă, vizează un teren cumpărat în comuna Bârnova, unde a fost primar până anul trecut.

Primarul, mai bogat din sporuri

În noua declaraţie de avere a primarului Gheorghe Nichita au fost operate mai multe modificări. Faţă de anul trecut, edilul are puşi de-o parte peste 55.000 de lei. Din cesionarea părţilor sociale deţinute la societăţile Nedo şi Nedo Jr. edilul a raportat creanţe în valoare de 69.000 de dolari. Mai mult, familia primarului a vândut două maşini, un Matiz şi un Opel Corsa, cu aproape 12.000 de euro, iar în schimb a cumpărat un autoturism Toyota. Cei doi viceprimari, Romeo Olteanu şi Gabriel Grigore, susţin că nu există schimbări semnificative în declaraţiile lor de avere.

Prefectul Victorel Lupu a vândut anul trecut o Dacia Solenza cu 15.000 de lei şi a depus în bancă peste 20.000 de lei, veniturile sale din salarii s-au ridicat în anul fiscal încheiat la peste 125.000 de lei. Subprefecţii Dragomir Tomaşeschi şi Cristian Angheluţă nu au achiziţionat nimic în 2008.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite