Iaşi: Raluca şi Mario Gălăţanu: Micile vedete ale Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii trei ani şi jumătate au luat numeroase premii la concursuri muzicale, au fost invitaţi la emisiuni TV şi au cucerit publicul.

În ciuda vârstei, Raluca şi Mario au demonstrat întotdeauna că pe scenă se transformă în artişti desăvârşiţi. Mario încă nu a împlinit 10 ani. A participat la primul concurs înainte de a începe şcoala, iar familia ştia că acesta era începutul unui drum care i se potrivea de minune.


Avea doi ani şi cânta cu bunica. Ea ne-a zis că băieţelul are talent şi că ar trebui să-l pregătim“, spune mama. Povestea Ralucăi a început altfel: specialitatea ei era dansul, dar trecerea la muzică nu a fost tocmai grea. Din 2006 participă la cele mai importante competiţii muzicale din ţară – de la Cerbul Copiilor, Andantino, Fulg de Nea, Steaua de Aur, Camena la Contrapunct sau Mamaia Copiilor - şi de puţine ori s-au întors acasă fără un premiu.

Premii peste premii


La început ne era greu dacă nu câştigam, eram foarte trişti. Experienţa te ajută să accepţi mai uşor înfrângerile şi să ai mai puţine emoţii“, explică cea care în ultimii ani a putut fi văzută nu doar pe scenă, ci şi la televizor. Şi totuşi, amândoi încă păşesc cu emoţie în faţa publicului. De la primul festival, au adunat atât de multe premii, încât menţionarea tuturor este o mare provocare. În ultima vreme nu a fost vreunul la care să nu deţină măcar o treaptă pe podium.

Luna trecută, însă, au depăşit chiar propriul record la Mamaia Copiilor. Au luat premiul I pentru duet, cunoscuţi drept echipa „Blue Angels“ din Iaşi. Separat, dar la acelaşi eveniment, Mario a luat încă un premiu I. Deloc surprinzător având în vedere că ieşeanul cânta alături de Dan Teodorescu de la Taxi sau Alexandra Ungureanu cam în aceeaşi perioadă în care învăţa tabla înmulţirii. Nu mai au nevoie de dovezi că sunt şi talentaţi sau că muncesc pentru performanţă. Săptămâna aceasta au nevoie doar de pumnii strânşi pentru a câştiga şi la ediţia de anul acesta a Cerbului Copiilor.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt planurile tale de viitor?
R.G.: Nu cred că voi cânta mereu. Mă simt mai mult atrasă de o carieră în televiziune şi mi-ar plăcea să devin crainică 

Care a fost festivalul la care te-ai simţit cel mai bine?
M.G.: La toate m-am simţit bine, dar a fost deosebit la Contrapunct, când am luat trofeul şi am fost rechemat pe scenă să cânt. 


Raluca-Ce-i place
„Ies cu prietenele mele cu rolele cât de des şi asta mi se pare distractiv, deşi se mai întâmplă şi accidente“. Când vremea nu o încurajează, pictează.

Ce nu-i place
Ar prefera să nu aibă de-a face cu persoanele neserioase, care nu-şi respectă cuvântul dat, şi nu poate înţelege cruzimea celor care maltratează animalele.


Mario-Ce-i place
Fotbalul, rolele, bicicleta, parfumurile. Înoată oricând are ocazia. „Îmi plac foarte mult şi maşinile de colecţie“.

Ce nu-i place
Cum este un puşti foarte prietenos, i se întâmplă să fie tachinat de copii. 

Profil Mario

Născut
l9 august 1999, Iaşi

Educaţie
elev la Liceul de Artă „O. Băncilă“

Experienţă
cântă de trei ani  

Familie
este fratele Ralucăi

Profil Raluca

Născută
21 mai 1996, Iaşi

Educaţie
elevă la Liceul Teoretic „V. Alecsandri“

Experienţă
dansează şi cântă de trei ani, a primit numeroase premii

Familie
este sora mai mare a lui Mario

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite