Iaşi: Plimbări romantice pe străzile Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Plimbări romantice pe străzile Iaşiului
Iaşi: Plimbări romantice pe străzile Iaşiului

Ieşenii au la dispoziţie două trăsuri pentru a vedea oraşul

O plimbare prin oraş cu caleaşca costă 50 de euro. Cei care iubesc apa pot savura o cafea la bordul şalupei „Ciric“.

Ieşenii cu dare de mână au o nouă posibilitate de a se distra în timpul liber. Pot abandona caii putere de la maşină în favoarea celor doar doi cai de la caleaşcă. În oraş există doi agenţi economici care furnizează astfel de servicii. Una dintre caleştile disponibile pentru plimbări romantice, nunţi sau botezuri poate fi închiriată de la Ciric. Pentru evenimente mai mari, preţurile sunt între 1.000 şi 1.200 de lei. Se mai poate însă negocia.


Până acum am avut solicitări doar pentru evenimente cum ar fi nunţi sau şedinţe foto. Dar nu refuzăm pe nimeni care vrea doar o plimbare romantică prin oraş“, a spus Flavia Tudoreanu, repsonsabil de marketing.


Ea a precizat că singura problemă ar fi ca plimbarea efectivă să nu dureze doar jumătate de oră, pentru că efortul de a aduce caii şi trăsura nu se mai justifică. „Suma necesară pentru o astfel de distracţie este de câteva sute de lei. Totul este foarte sigur. Vizitiul are grijă şi de cai, deci ştie foarte bine să-i strunească“, a explicat Tudoreanu.


Bază hipică la comandă


Un alt ieşean aşteaptă doritorii de plimbări romantice în cartierul Galata. Pe lângă faptul că închiriază caleaşca, oferă şi ore de echitaţie. „Până acum am ieşit la plimbare pur şi simplu prin oraş numai cu prieteni de-ai mei. Noi oferim însă acest serviciu oricărei persoane care doreşte ceva inedit“, a spus Costel Gangal, manager. El a precizat că preţul pentru o astfel de plimbare este de 50 de euro pe oră. Ieşenii pasionaţi de cai pot alege să petreacă şi cîteva ore la o plimbare călare, pe şes Bahlui sau oriunde în altă parte.


Marinari pentru o zi


Tot în zona de agrement Ciric, ancorată la mal, se găseşte o şalupă adusă tocmai din Tulcea. Ambarcaţiunea a fost refăcută în totalitate şi lansată la apă cu puţin timp în urmă. Pe ea pot încape lejer 20 de persoane, care fie să savureze o cafea, fie să se relaxeze pur şi simplu, legănaţi de valuri.


Administratorii zonei spun că este un loc prielnic pentru o seară romantică sau, dimpotrivă, pentru copiii ieşenilor, care visează să fie, măcar pentru câteva  minute, căpitani de vas. Deocamdată, şalupa nu va părăsi malul lacului pentru a cutreiera pe luciul apei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite