Iaşi: Meşteri din toată ţara îşi demonstrează iscusinţa la Zilele Iaşiului (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Meşteri din toată ţara îşi demonstrează iscusinţa la Zilele Iaşiului (FOTO)
Iaşi: Meşteri din toată ţara îşi demonstrează iscusinţa la Zilele Iaşiului (FOTO)

Zeci de meşteri din toate colţurile ţării îşi arată priceperea prin demonstraţii în faţa Palatului Culturii.

Citeşte şi:

Voltaj şi Ovidiu Lipan Ţăndărică vin la Sărbătorile Iaşiului

Concert de 50.000 de euro la Sărbătorile Iaşiului

„Caracatiţă” în parcul din Podu Roş

Bani publici cheltuiţi pentru corturile vechi

În cadrul Târgului Meşterilor Populari, ieşenii, dar şi turiştii, pot admira produsele din lemn, sticlă, cupru, pietre, piele sau pânză executate de meşteşugari din judeţele Moldovei, Târgu Mureş, Argeş sau de peste Prut, din Republica Moldova.

Primul concert se organizează azi în Copou

„Am venit la târg să admirăm produsele realizate de mâinile acestor oameni. Rar avem ocazia să cumpărăm asemenea obiecte“, a spus Maria Sandu, pensionar. Târgul din faţa Palatului Culturii mai poate fi vizitat până mâine seară.

Totodată, astăzi, de la ora 10.00, a avut loc parada ansamblurilor folclorice care au participat la Festivalul „Trandafir de la Moldova”, desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor. La acest eveniment au luat parte numeroase formaţii şi ansambluri folclorice din Iaşi, precum Fanfara de la Chetriş, Ansamblul „Doina Carpaţilor“, formaţii de la Pârcovaci, Hârlău şi Scobinţi, dar şi din judeţele Moldovei. Totodată, la Iaşi au ajuns ansambluri folclorice din Bistriţa Năsăud şi Târgu Mureş.

Localnicii şi pelerinii pot lua parte diseară la primul concert din cadrul „Pieţei distracţiei în cartiere“.  Edilii au anunţat că în Parcul Expoziţiei sunt aşteptaţi să mixeze, după ora 19.00, DJ Rosario Internullo şi DJ Kamarera.

Mâine de la ora 19.00, la Baia Turcească, se joacă piesa de teatru neconvenţional „4X4“, în regia Alexandrei Badea. Cei care doresc să participe la un concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi pe bază de fotografii se pot înscrie la Centrul de Informare Turistică din Piaţa Unirii la „(Re)cunoaşte Iaşiul“, de la ora 9.00.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite