Iaşiul revine în elită la volei şi baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ambele cazuri, echipele ieşene au beneficiat de faptul că alte cluburi s-au retras din campionat din cauza problemelor financiare.

Clubul de volei feminin Penicilina Iaşi se va întoarce din acest sezon pe prima scenă a ţării. Odată cu desfiinţarea clubului Penicilina condus de directorul Nicu Roibescu, firma Antibiotice SA Iaşi a înfiinţat o nouă grupare sportivă cu acelaşi nume. Conform regulamentelor, noul club Penicilina ar fi trebuit să evolueze în al doilea eşalon valoric al ţării, respectiv Divizia A2 de volei feminin.

„Încă din luna iulie am bănuit că se vor retrage echipe din Divizia A1 şi am solicitat Federaţiei de Volei să ne invite în locul lor. Locul lăsat liber de Pro Volei Botoşani a fost oferit celor ce la CSU Sibiu, iar nouă ne-a revenit poziţia lăsată liberă de CSU Galaţi“, a indicat Vasile Stângă, preşedintele executiv Penicilina Iaşi. Antrenorii echipei vor fi Cătălin Ştirbu şi Rareş Puni. Oficialii grupării de volei speră să poată disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor.

Steaua lasă locul lui Poli

O altă echipă cu tradiţie din Iaşi va reveni din acest sezon în primul eşalon valoric al ţării. Politehnica Iaşi a fost invitată de Federaţia Română de Baschet să evolueze în Superligă din acest sezon, chiar dacă baschetbaliştii ieşeni au retrogradat la finalul stagiunii trecute.Motivul pentru care ieşenii revin în elită este retragerea echipei Steaua Bucureşti. Reprezentanţii CSU Politehnica Iaşi nu au prevăzut bugetul din acest sezon pentru Superligă, drept pentru care s-a încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Unirea Iaşi.

„Cei de la Unirea vor contribui cu o parte din sportivii din lot, plus aportul lui Gabriel Clapon, care va veni  ca antrenor secund alături de principalul Costel Moscalu. De asemenea, se vor alătura lotului încă doi jucători de la Botoşani de peste doi metri înălţime“, a indicat Leonid Antohi, preşedintele CSU Politehnica Iaşi. Un aspect interesant este acela că echipa de baschet a Iaşiului va fi scutită de grijile retrogradării, cel puţin un sezon. Superliga de baschet masculin a României îşi măreşte numărul de grupări de la 16 la 18 din sezonul viitor. Astfel, nicio echipă din primul eşalon nu va retrograda la finalul acestei stagiuni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite