Iaşiul, promovat cu ouă vopsite şi pliante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atracţiile Iaşiului au fost trecute în broşurile de prezentare a oraşului
Atracţiile Iaşiului au fost trecute în broşurile de prezentare a oraşului

În lipsa unei strategii de atragere a vizitatorilor, edilii se vor folosi de maculatura de la Centrul de Informare Turistică. Şefii oraşului se vor prezenta mâine la Târgul Naţional de Turism de la  Bucureşti cu broşuri şi ouă încondeiate. 

În timp ce alte judeţe din Moldova participă la târgul din Capitală cu standuri realizate cu luni înainte pe o anumită tematică, edilii ieşeni vor să atragă vizitatori cu broşuri, monumente aflate sub schele şi infrastructură impracticabilă.  „În această săptămână vom avea un stand la târgul de la Romexpo. Participăm cu pliantele noastre de promovare. La standul nostru vom avea şi o femeie, îmbrăcată în straie populare, care va vopsi ouă“, a spus Cosmin Coman, şeful Direcţiei Programe şi Servicii pentru Comunitate. Directorul Primăriei a precizat că pentru a lua parte la târg, municipalitatea a alocat 1.000 de lei, taxa de participare.

Operatorii trag un semnal de alarmă

Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că Iaşiul va fi vizitat în momentul în care turiştii vor beneficia de condiţii minime, care să-i determine să rămână câteva zile în oraş. „Problemele de promovare încep de la lipsa unor grupuri sanitare în zona Palatului sau a parcărilor în apropierea obiectivelor turistice. Mai sunt clădirile istorice aflate în reparaţii, unde nici faţada nu poate fi văzută“, a spus Mihai Chirilă, manager al unei agenţii de turism.

Totodată, specialiştii susţin că la Iaşi se practică în primul rând un turism de afaceri, însă infrastructura nu atrage acest mediu. „Lumea afacerilor a spus de multe ori «nu» Iaşiului din cauza aeroportului şi a lipsei unei autostrăzi care să asigure acces rapid către această zonă. De cele mai multe ori, mediul de afaceri este atras de alte zone“, a spus Florin Bârhălescu, membru al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Ieşean.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în prima parte a acestui an numărul turiştilor a scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Cei mai mulţi au preferat să se cazeze la pensiuni.

Neamţul vine cu stand tematic
Pentru târgul de la Bucureşti, Neamţul a pregătit un stand expoziţional tematic. Primăria, Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ vor prezenta „traseele turistice din judeţul Neamţ“. „Standul va fi conceput ca un labirint cu imaginile cele mai reprezentative ale judeţului“, a explicat Gabriel Muraru, de la Primăria Piatra Neamţ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite