Iaşiul, din nou navigabil după ultima ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia torenţială de marţi seara a scufundat străzile din zonele joase ale oraşului. Oamenii spun că gurile de canal n-au făcut pur şi simplu faţă.

Pentru oamenii din cartierele Podul de Piatră, Manta Roşie şi Galata fiecare ploaie torenţială este un coşmar. Daniel Pântescu de pe strada Morilor, a văzut cum apa creşte vertiginos în jurul casei sale şi, în plus, o pană de curent a lăsat în întuneric întreaga stradă.

Citeşte şi:

Rupere de nori la Iaşi. Blocuri lăsate în beznă

"Am canalizarea stradală înfundată, iar apa a ajuns imediat în curte. Am sunat la RAJAC (ApaVital, n.r.) să trimită o motopompă, dar n-a venit nimeni. Acum mă lupt cu o găleată să scot apa din ogradă, dar degeaba. A ajuns până la temelie şi acuşi îmi intră-n casă", ne-a declarat panicat bărbatul.
Contactaţi telefonic, şefii ApaVital au promis că vor interveni.

La rândul lor, aceştia aveau probleme mari cu apa acumulată în zona străzii Ipsilanti, în apropiere de Podul de Piatră. "Am cerut celor de la Apele Română permisiunea să deschidem vanele ca să putem deversa surplusul de apă în Bahlui", a declarat Ioan Toma, directorul ApaVital.

În jumătatea de oră cât a durat aversa, circulaţia în oraş a fost dată peste cap, iar mulţi şoferi au preferat să tragă pe dreapta şi să aştepte să se potoloească ploaia, decât să intre cu maşinile pe străzi unde adâncimea apei se apropia de jumătate de metru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite