Iaşiul găzduieşte Campionatul Mondial de Amatori la şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iaşiul a fost selectat în urma congresului de la Cracovia să găzduiască una dintre cele mai importante competiţii la şah, Campionatul Mondial de Amatori, din aprilie 2013.

ȘAH/ Moldoveanul Viorel Bologan participă în campionatul Greciei

Pregătirile pentru acest eveniment vor începe din această lună. Pe 15 noiembrie se dă startul încrierilor în cadrul competiţiei care vor dura patru luni. La festivitatea de deschidere din 28 aprilie 2012 au confirmat deja prezenţa delegaţii din Rusia, Egipt, Peru, Columbia, Kuweit, Israel, Turcia, Moldova, Tunisia, Africa de Sud, Ungaria şi Bulgaria. Invitat a fost şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE) Kirsan Ilyumzhinov, fost şef de stat.

Iaşiul a fost ales să organizeze şi finalele Campionatelor Naţionale de Seniori şi Senioare la şah, în peroada 2-4 decembrie. „Cu siguranţă şahiştii ieşeni de top se vor lupta pentru medaliile puse în joc: Alina L'Ami, Pădurariu Smaranda, Irina Bulmaga, Mateuţă Gabriel, Danilov Vladimir, Vlad Ungureanu, Chifor Emanuel, Stegariu Vlad", a spus Vlad Ungureanu, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah din Iaşi.

În perioada 10-13 noiembrie, va mai fi organizat în premieră la Iaşi şi un festival de şah, la care vor participa aproape 200 de concurenţi. Turneul va fi structurat pe trei competiţii, pentru adulţi şi copii de performanţă, una pentru copiii avansaţi şi alta pentru şcolari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite