Iaşiul, gazda primului târg de produse realizate de persoanele cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva
Foto: arhiva

Timp de două zile în luna decembrie ieşenii vor avea ocazia de a cumpăra obiecte de decor şi de artizanat realizate de persoanele cu deficienţe. Prima ediţie a Târgului Naţional al Unităţilor Protejate este organizată de fundaţia Alături de Voi şi va reuni reprezentanţi ai companiilor, ai mediului de afaceri şi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

Până acum în jur de 100 de unităţi protejate, companii şi oameni de afaceri şi-au anunţat prezenţa la evenimentul care va avea loc în perioada 4-5 decembrie în incinta unuia dintre cele mai mari hoteluri din Iaşi. "Organizarea acestui târg este o premieră absolută în ţară. Facilităm în acest fel prezentarea produselor şi contactul între cei care practică economia socială. Unităţile protejate au facilităţi care pot fi valorificate", a spus Mihaela Munteanu, reprezentantul fundaţiei Alături de Voi.

Mai vezi:

Iaşi: Fundă umană gigant în faţa Palatului Culturii

Cu această ocazie vor fi amplasate şi 25 de standuri în incinta hotelului, unde ateliere protejate din întreaga ţară îşi vor expune produsele. De asemenea, va fi realizat şi primul catalog al unităţilor protejate din România. "Intenţionăm să realizăm şi 1.000 de cataloage pe care să le trimitem prin poştă ieşenilor, pentru ca membrii comunităţii să vadă ce pot face şi persoanele cu deficienţe", a completat Munteanu.

În Iaşi activează şapte astfel de unităţi protejate, companii în cadrul cărora lucrează numai angajaţi cu deficienţe. Util Deco, atelierul fundaţiei Alături de Voi, este unul dintre cele mai reprezentative, produsele realizate de tinerii cu deficienţe putând fi achiziţionate inclusiv online

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite