Iaşiul, fără ring de gheaţă până-n toamnă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patinoar de lângă Palatul Culturii a fost demolat în urmă cu trei ani pentru a face loc complexului Palas. Chiar dacă nicio bază sportivă nu poate fi demolată legal fără a se face alta în loc, Iaşiul nu are în prezent niciun patinoar pe gheaţă.

Patinoarul de lângă Palatul Culturii a fost deschis încă din 1985. Cu o suprafaţă de 2.121 de metri pătraţi, reprezenta locul ideal unde pasionaţii patinajului pe gheaţă puteau să practice acest sport.

„Timp de 15 ani, Patinoarul a fost în grija Administraţiei Bazelor Sportive din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport Iaşi. Din 2000, proprietar a redevenit Primăria Iaşi", a povestit Vasilică Gheorghe, responsabil cu bazele sportive la Direcţia Judeţeană de Sport Iaşi în perioada 1974-2006.

Citiţi şi despre alte baze sportive ieşene demolate în mod ilegal:

Iaşi: Cum a dispărut stadionul „Constructorul" (FOTO)

Obligaţi prin lege să amenajeze alt patinoar

Patinoarul a continuat să funcţioneze în fiecare an până în 2007, când în zonă s-a dat drumul la şantierul complexului Palas.

image

Cum patinoarul se regăsea pe suprafaţa acestui proiect, a fost demolat în 2008. Cu toate acestea, fiind vorba de o bază sportivă, intra sub incidenţa Legii 69/2000. Legislaţia în vigoare interzice dezafectarea sau schimbarea destinaţiei bazelor sportive dacă nu sunt înlocuite la o altă locaţie.

image

Pentru a suplini dispariţia patinoarului de 2.121 metri pătraţi de la Palat, Iulius Group, dezvoltatorul complexului Palas, a amenajat în fiecare an un patinoar pe gheaţă în parcarea de la Iulius Mall. Între timp, în cartierul Bucium a fost deschis un patinoar permanent acoperit privat, aşa că pasionaţii de patinaj aveau chiar două variante pentru a face acest sport.

Lucrurile s-au schimbat însă iarna acesta, când cei de la Iulius Group nu au mai amenajat patinoarul în parcarea Mall-ului, încălcând practic Legea 69/2000. Reporterii „Adevărul de Seară" au cerut explicaţii la Primăria Iaşi, care a autorizat demolarea patinoarului de la Palat, însă răspunsul a fost o amânare de un an.

„Complexul Palas are prevăzut un patinoar, care va fi inaugurat în acelaşi timp cu închiderea şantierului, respectiv noiembrie 2011", a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

image

Şi fără patinoar, şi cu legea încălcată

Problema este că ieşenii vor trebui să aştepte tocmai deschiderea Palas-ului pentru a putea patina din nou. Asta din cauză că patinoarul privat acoperit din Bucium este şi el închis până la toamnă din cauza unor lucrări de reamenajare.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite