Investiţii de „criză“ în Iaşi: Edilii îngroapă 430.000 de lei într-o instalaţie de încălzire a gazonului pentru stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul „Emil Alexandrescu“ din Copou   FOTO: Florin Chirica
Stadionul „Emil Alexandrescu“ din Copou FOTO: Florin Chirica

Şefii Primăriei au supus dezbateri publice un buget al oraşului cu mult redus, din care nu lipsesc însă investiţiile "de criză": 430.000 de lei sunt alocaţi achiziţiei unei instalaţii de încălzire a gazonului stadionului „Emil Alexandrescu“ din Copou.

Dacă anul trecut, edilii au prevăzut venituri de 718 milioane de lei şi cheltuieli de 756 milioane de lei, bugetul din 2012 pare a fi grav afectat de criză. Veniturile oraşului se ridică anul acesta la 674,5 milioane de lei, în timp ce cheltuielile sunt 710 milioane de lei. „Bugetul din acest an este unul care se încadrează pe politica bugetară de la nivel naţional. O parte din venituri au scăzut, din cauza stării în care se află economia naţională. Noi avem un buget axat pe fondurile europene, care reprezintă în jur de 30% din totalul veniturilor de la bugetul local", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Şantierele istorice din Iaşi, închise în 2012 FOTOGALARIE

Oficialii municipalităţii au stabilit şi o listă de investiţii pentru anul acesta. Edilii vor finaliza lucrările la pasajul subteran pietonal de la Hala Centrală pentru care vor mai cheltui 4,5 milioane de lei. Şi cele două investiţii care trenează de câţiva ani vor fi continuate în 2012, construcţia padocului de la Tomeşti, care va mai înghiţi 950.000 de lei şi construcţia unui nou bazar. Lucrările vor mai fi plătite cu 1,05 milioane de lei şi vor fi finalizate anul acesta.

Două străzi vor fi modernizate anul acesta din fondurile proprii ale Primăriei, Vasile Lupu, pentur care se va cheltui 4,6 milioane de lei şi Eternitate, 2 milioane lei.

Stadioanele din Iaşi, închiriate la suprapreţ de şefii din Primărie. Aflaţi cât costă o oră de fotbal pe arena din Copou

Şefii Primăriei vor mai investi 530.000 de lei în stadionul „Emil Alexandrescu“ din Copou. Edilii vor cumpăra o instalaţie de încălzire a gazonului de 430.000 de lei, iar de restul sumei va întocmi studii pentru tribune acoperite, parcări şi spaţii hoteliere la stadion. „Am alocat o sumă de 100.000 lei şi pentru realizarea unui proiect de modernizare a stadionului «Emil Alexandrescu». Am vrea să mărim capacitatea, să acoperim tribunele", a mai spus Chirica.

Şi transportul public în comun va fi „cârpit“ printr-o investiţie de 2 milioane de lei care constă în achiziţia de tramvaie şi autobuze noi. Edilii vor mai cheltui 12 milioane de lei pentru modernizarea locurilor de joacă din municipiu şi încă 150.000 de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite