Iasi Viitorul „Hagi“ în spatele blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care au fotbalul în sânge îşi pot dovedi măiestria. Vineri începe Cupa Cartierelor la Fotbal, eveniment care se va desfăşura până pe 21 august.

Complexul Sportiv First Arena, de pe Calea Chişinăului, fosta bază sportivă Terom, va fi gazda evenimentului din această vară. Cei mai buni fotbalişti din spatele blocurilor sunt aşteptaţi să se întreacă timp de o lună. Ultima zi de înscrieri la eveniment este 21 iulie, iar pentru a avea acces la un loc în campionat, tinerii trebuie în primul rând să desemneze un căpitan de echipă care va ţine legătura cu organizatorii şi va face înscrierea echipei în competiţie.

Lotul fiecărei echipe va cuprinde zece jucători, dintre care cinci vor fi titulari şi cinci rezerve. Conform regulamentului, fiecare echipă va reprezenta cartierul de unde sunt cei mai mulţi jucători din cadrul lotului. Spre exemplu, dacă dintr-o echipă de zece jucători patru sunt din Dacia, trei din Alexandru, doi din Mircea şi unul din Galata, echipa respectivă va reprezenta cartierul Dacia.


Fiecare joc din cadrul Cupei se va disputa între două echipe formate din patru jucători de câmp, plus un portar, iar numărul de înlocuiri este nelimitat. „Nu au drept de joc jucătorii legitimaţi la echipele din Liga I, Liga II, Liga III şi Futsal. În lotul echipei pot fi cuprinşi jucători la nivelul Campionatului Judeţean, dar nu pot fi pe teren mai mult de doi legitimaţi concomitent“, spun organizatorii.


Astfel, în situaţia în care unul dintre portari se accidentează, acesta poate fi înlocuit cu un jucător de câmp. Pentru a preveni eventualele probleme, organizatorii vor solicita completarea unui formular prin care jucătorul exonerează organizatorii de orice problemă medicală care ar putea apărea în cursul meciurilor.


Două reprize de câte 20 de minute


Taxa de participare pentru fiecare echipă este de 250 de lei. Dacă una dintre echipe nu se prezintă pe teren la ora stabilită conform programului sau se prezintă cu mai puţin de patru jucători, partida va fi pierdută de către echipa care nu s-a prezentat. Criteriile de departajare în cazul meciurilor egale vor fi meciul direct, golaverajul, numărul golurilor înscrise, echipa care are cele mai puţine cartonaşe roşii şi galbene acumulate şi barajul de departajare.

Concret, fiecare partidă se va disputa în două reprize a câte 20 de minute fiecare, iar timpul de joc va fi cronometrat de un arbitru. Durata fiecărei reprize va fi prelungită pentru a se permite executarea sau repetarea unei lovituri de pedeapsă. Astfel, pentru a se înscrie, fiecare echipă trebuie să aibă între cinci şi zece jucători. În momentul înscrierii, căpitanul trebuie să achite taxa de participare de 250 de lei pe echipă, iar fiecare formaţie va juca minim trei meciuri în grupe. În cazul în care trec de grupe, jucătorii nu vor achita nicio altă taxă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite