Moda străzii ieșene, pe podium la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci designeri români şi-au prezentat colecţiile în cadrul celebrei Săptămâni a Modei de la Berlin, în faţa a peste 800 de invitaţi. Ieşeanca Irina Schrotter a urcat pe podium cu haine inspirate din moda străzii.

Creatoarea de modă Irina Schrotter alături de Alina Botea, Lucian Broscăţean, Lena Criveanu, Mihaela Glăvan, Carla Szabo şi stiliştii Maurice Munteanu, Ovidiu Buta, Liana Martin şi Marian Palie au fost prezenţi la cel mai în vogă eveniment al modei europene, Fashion Week Berlin.

În faţa a 800 de invitaţi, designerii români şi-au prezentat colecţiile primăvară/vară 2012. „Colecţiile au fost foarte bine primite, iar toate reacţiile au fost la superlativ. Creaţiile noastre au fost printre cele mai bune de pe podium. Am reuşit şi ne-am aliniat standardelor internaţionale şi ne-am impus pe cea mai importantă piaţă, cea germană“, a spus creatoarea de modă.

„Am îmbrăcat femeia zilelor noastre“

Designerul din Iaşi a prezentat colecţia „I AM“, inspirată din moda străzii, într-un stil urban şi modern. Croiurile şi formele sunt riguroase, completate de cele mai multe ori de bijuterii supradimensionate semnate de Carla Szabo şi cu încălţăminte semnate Mihaela Glăvan, care a propus platforme şocante ca înălţime, aplicaţii de piele, plastic sau pânză de sac. Creaţiile s-au remarcat prin atenţia la detalii, toate broderiile fiind lucrate manual.

„Creaţia vine din moda străzii. Am îmbrăcat femeia zilelor nostre, care a evoluat în contextul social actual.Un pret-a-porter, dar de lux“, a mai spus designerul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite