Iaşi Dosar rătăcit între Poliţie şi Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani de la tragedia de la Eforie, când doi elevi ieşeni s-au înecat, cercetările stagnează. Anchetatorii nu au stabilit cine este vinovat de moartea celor doi copii aflaţi în tabără în grija dascălului Elisabeta Mincior.

Procurorii şi poliţiştii care anchetează moartea lui Mirel Enache (14 ani) şi a lui Adrian Roşu (13 ani) habar nu au unde este dosarul. De doi ani, oamenii legii o cercetează pe Elisabeta Mincior, una dintre profesoarele care trebuiau să-i supravegheze în tabără pe cei doi copii, dar încă nu au decis dacă aceasta va fi sau nu trimisă în judecată. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa susţin că ancheta a fost finalizată în acest caz. „Cercetările în cauză au fost finalizate, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propuneri corespunzătoare“, a precizat comisarul şef Adrian Ropotan, şeful IPJ Constanţa.

Pe de altă parte, reprezentanţii Parchetului spun că dosarul nu este la ei. „Dosarul în care s-a început urmărirea penală la data de 12.08.2009, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, nu a fost soluţionat, aflându-se, din data de 28 octombrie 2010, la Poliţia Eforie întrucât Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus restituirea cauzei în vederea completării cercetărilor“, a menţionat Camelia Cenuşe, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Profesoară cercetată

Pe 8 august 2009, Mirel Enache şi Adrian Roşu, elevi ai şcolii din localiatea ieşeană Ciorteşti, şi-au pierdut viaţa. Cei doi copii erau în tabără la Eforie Sud cu profesoarele Elisabeta Mincior, Paraschiva Smoc şi Aida Zaharia. Prima dintre ele este cercetată pentru ucidere din culpă. Din 2009, dosarul a fost pasat între Poliţie şi Parchet.
În iulie 2010 poliţiştii au înaintat dosarul procurorilor cu propunere de trimitere în judecată. După patru luni, procurorul de caz l-a trimis la  Poliţia Staţiunii Eforie pentru completarea cercetărilor.

„Cercetările în cauză nu au fost finalizate mai devreme din cauza complexităţii acestora şi volumului mare de lucru: date diferite la care cadavrele au fost scoase la mal din apa mării, faptul că în cauză sunt două dosare conexate, perioada lungă de timp până la primirea actelor medico-legale, numărul mare de persoane ascultate în cauză - părţi vătămate, martori, învinuita, precum şi faptul că acestea locuiau în localităţi diferite din mai multe judeţe din Moldova, efectuarea de corespondenţă cu diferite instituţii de învăţământ“, au susţinut reprezentanţii IPJ Constanţa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite