Portret: Răzvan Manole trăieşte pe ringul de dans (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni dansatori ieşeni, Răzvan Manole a fost de două ori campion naţional la categoria latino-americană.

Primul contact cu dansul l-a avut în clasa a III-a atunci când un antrenor a făcut o selecţie la şcoala în care învăţa. „Nu am trecut de selecţie, dar am insistat eu la club să mă primească la dans. La început îmi plăcea să merg la antrenamente pentru că mă lua de la şcoală, mai târziu însă am descoperit farmecul dansului“, a precizat sportivul. Conştiincios, Răzvan Manole se antrena de trei ori pe săptămână la Casa Armatei, iar după opt luni a participat la prima competiţie.

image

Daţi click pe pozele de mai sus pentru a vedea mai multe imagini cu Răzvan Manole

Plăcerea de a dansa l-a acaparat, iar ceea ce părea la început o joacă s-a transformat  într-o carieră de succes. Răzvan Manole s-a axat pe dansurile latino şi împreună cu partenera sa a început să se antreneze şi câte 21 de ore pe săptămână. Eforturile i-au fost însă răsplătite şi la 17 ani a devenit campion naţional la categoria 16-18 ani- secţiunea lationo-americană. După acest succes, Răzvan Manole a renunţat doi ani la dans. „Partenera mea a decis să urmeze un alt drum. Pentru că nu erau în ţară partenere pentru nivelul meu am fost nevoit să renunţ o perioadă la dans. După doi ani am reuşi să o găsesc pe Olga Negoduico, care este originară din Republica Moldova“, menţionează sportivul.

Urmăreşte pe Răzvan Manole şi Olga Neguduico dansând jive în timpul unui concurs


Pe locul 79 în ierarhia mondială


Alegerea făcută s-a dovedit a fi foarte inspirată. Împreună cu partenera sa a reuşit să se claseze pe podium de nenumărate ori. „Când am reînceput să dansez mi-am propus să ajung din nou sus. Nu m-am gândit însă că vom ajunge campioni naţionali“, spune Răzvan Manole. În 2010 a ajuns din nou campion naţional la secţiunea latino-americană împreună cu Olga Negoduico.


 În palmares şi-au adăugat în 2009 locul I la Festivalul Naţional de Dans Sportiv- Ploieşti, locul 10 la IDSF World Cup Latin Vancouver (Canada), locul II la Campionatul Naţional de Dans Sportiv- 2011 şi au fost vicecampioni naţionali în 2002-2004. Mai mult, perechea este clasată pe locul 79 în ierarhia mondială. „Din 1996 până în prezent, am participat la peste 150 de competiţii naţionale şi 88 de competiţii europene şi mondiale. Sperăm ca anul viitor să ne luăm revanşa şi să fim din nou campioni naţionali“, a precizat ieşeanul.

Vezi mai jos un număr deosebit realizat de Răzvan şi Olga la Cluj-Napoca în 2007


Şi-a deschis un club


Deşi a avut cinci fracturi şi de două ori a fost operat Răzvan Manole nu s-a gândit niciodată să renunţe la dans. Mai mult, cu ajutorul părinţilor săi şi-a deschis un club de profil în centru Iaşiului.


„Am simţit că asta este menirea mea. Este un stil de viaţă şi o datorie de a face lucrul la care mă pricep cel mai bine şi pentru care am fost înzestrat“, spune Răzvan Manole. Cariera de antrenor i-a adus şi multe împliniri. O parte din copiii pe care i-a îndrumat au urcat şi ei de nenumărate ori pe podium. „Vitrinele clubului au devit neîncăpătoare, etalând nu mai puţin de 70 de trofee, 38 de medalii de aur, 21 medalii de argint, 18 medalii de bronz. Clubul ieşean se numără printre cele mai bune trei din ţară, ca nivel de performanţă, având patru perechi în componenţa Lotului Naţional al României 2010, dintre care un campion şi doi vice-campioni naţionali“, a precizat sportivul.

__________

profil
născut. 9 august 1984, la Iaşi.
studii. Universitatea „Al. I. Cuza“- Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Secţia Pedagogie.
familie. Este necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ce calităţi trebuie să aibă un dansator?
Un dansator trebuie să aibă ureche muzicală, talent şi foarte multă voinţă. Trebuie să fie şi foarte muncitor.  
Care este modelul tău în dansul sportiv? Ai avut vreun mentor? 
Îndrumătorul şi idolul meu este Hans Galke, un dansator din Germania, alături de Karina Rubio, din Spania, antrenoarea principală. Mentori pot spune că mi-au fost şi primii mei antrenori: Radu Bujăniţă şi Victor Rusu.

ce-i place
Lui Răzvan Manole îi place competiţia şi să călătoreacă. „Când am puţin timp liber îmi place să merg la pescuit“, precizează ieşeanul.

ce nu-i place
Sportivul nu suportă lenea şi bârfa. De asemenea, lui Răzvan Manole nu îi place să vizioneze filme „siropoase“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite