Pistolara din club bagă frica în martori şi sfidează autorităţile (Motivare)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au considerat că ieşeanca Mădălina Hârtopanu (26 de ani), tânăra care a tras cu pistolul pe 29 ianuarie într-un club din Copou, prezintă pericol public. Tribunalul Iaşi a dispus, pe 8 februarie, ca tânăra să stea 29 de zile după gratii, iar Curtea de Apel Iaşi a menţinut decizia.

Tribunalul  Iaşi a precizat în motivare că faptele săvârşite de Mădălina Hârtopanu sunt grave, iar acesata nu poate fi cercetată în stare de libertate pentru că ar putea influenaţa şi martorii. „Martora CT, care deşi agresată  de inculpată cu pistolul, aceasta producându-i leziuni  de tipul traumatism cranio-cerebral, a refuzat să formuleze plângere  penală, declarând că îi este frică să se judece cu inculpata. Instanţa apreciază că lăsarea în libertate a inculpatei nu se justifică întrucât o asemenea măsură ar putea compromite ideea de lege, inclusiv de prevenţie a fenomenului infracţional de natura celui ce face obiectul acestei cauze şi care cunoaşte în ultima perioadă  o adevărată proliferare", se precizează în motivarea instanţei.

Citiţi şi:

Pistolara din Master Pub, arestată 29 de zile UPDATE

Magistraţii precizează şi că Mădălina Hârtopanu a sfidat anchetatorii.  „Întregul comportament al inculpatei, adoptat ulterior comiterii faptelor, reprezintă o evidentă atitudine de sfidare a autorităţilor  publice, menite să vegheze la ordinea şi liniştea publică, aceasta refuzând să se prezinte la Parchet, urmare a mandatelor de aducere emise de procuror sau să anunţe de o eventuală imoposibilitate determinată de internarea într-o clinică de psihiatrie, fapt de care s-a luat cunoştinţă prin intermediul conducerii unităţii spitaliceşti", se preciează în motivarea Tribunalului Iaşi.

Citiţi şi:

Pistolara din Master Pub, internată la Socola din cauza stresului. Fratele cuţitar este la Neurochirurgie UPDATE

Scandalul din Master Pub a pornit de la o fată pe care Ion Hârtopanu, fratele Mădălinei, a abordat-o, dar care i-a refuzat avansurile.Tânărul l-a lovit pe prietenul fetei, iar în învălmăşeala creată, sora lui, Mădălina Hârtopanu, a început să tragă cu un pistol cu bile atât în bar. În urma altercaţiei,au fost răniţi 4 agenţi de pază, cei doi fraţi , precum şi o fată de 20 de ani din Republica Moldova, care nu are legătură cu atacatorii şi care s-a ales cu o plagă împuşcată la cap.

După incident tânăra a fost internată la Spitalul de Psihiatrie Socola după de ar fi suferit un şoc. Mădălina Hârtopanu a fost externată pe 7 februarie.O zi mai târziu Tribunalul Iaşi a decsi arestarea tinerei pentru 29 de zile. Mădălina Hârtopanu a declarat recurs, dar a fost respins pe 10 februarie de Curtea de Apel Iaşi. Aceeaşi instanţă l-a arestat şi pe Ion Hârtopanu pentru 29 de zile. Iniţial Tribunalul Iaşi a dispus cercetarea tânărului în stare de libertate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite