Dosarul de corupţie de la Albiţa se întoarce la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a decis, pe 16 februarie, ca dosarul poliţiştilor de la Albiţa să fie judecat de Curtea de Apel Iaşi. În luna aprilie 2011, 47 de poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bucureşti pentru infracţuiuni de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 16 februarie, că magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi sunt competenţi să judece dosarul poliţiştilor de la Albiţa. „Înalta Curte de Casaţie nu iese de de sub cuvântul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a precizat Ionel Nechita, avocatul lui Daniel Corban.

Potrivit procurorilor DNA, agenţii de la PTF Albiţa luau mită pentru a trece cu vederea o serie de nereguli în cazul unor persoane care tranzitau frontiera. Banii ar fi fost împărţiţi cu Daniel  Corban, şefului Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa şi cu şeful Poliţiei de Frontieră Vaslui, Valeriu Bodoga.

Citiţi şi:

Poliţiştii de la Albiţa au fost trimişi în judecată. Dosarul a ajuns la Iaşi

Poliţist de la Albiţa: „Ete cum mă mituieşti mata ca să-ţi dau drumul fără lanţuri!" (Interceptări)

În luna aprilie 47 de poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bucureşti. Printre cei acuzaţi se numără şi Daniel Corban, fostul şef al Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, dar instanţa a constatat în iunie 2011 că nu este competentă să judece cazul şi l-a trimis la Tribunalul Vaslui. Această instanţă a apreciat şi ea, în octombrie 2011, că nu este competentă. Astfel, cauza a ajuns la Curtea Supremă pentru a stabili la ce instanţă va ajunge cauza.

Citiţi şi:

Descinderi în Vama Albița: Mai mulți polițiști au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore (UPDATE)

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite