Cât costă o medalie de aur la un Campionat Naţional de gimnastică ritmică?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerele sportive de la Clubul Sportiv Şcolar „Anghel Saligny" din Iaşi au luat mai toate medaliile puse în joc la Campionatele Naţionale Şcolare de la Constanţa. Cu toate acestea, premiile în bani pentru clasarea pe podium au fost cuprinse între 65 şi 150 de lei.

Performanţa reuşită de delegaţia Clubului Sportiv Şcolar „Anghel Saligny" poate fi considerată un veritabil record. Nu mai puţin de 24 din cele 25 de tinere gimnaste deplasate la Campionatul Naţional Şcolar de la Constanţa au reuşit să câştige cel puţin o medalie.

Fotbalul mediocru îngroapă sportul de performanţă la Iaşi

Dintre participante s-au distins Ştefana Popa (5 medalii de aur, 1 bronz), Andreea Verdeş (2 aur, 4 argint) şi Georgiana Dănilă (2 aur, 1 bronz), toate la categoria a III-a. La seniori s-au remarcat Mirela Minea (2 aur, 2 argint, 1 bronz), Georgiana Gavriluţ (2 aur, 1 argint, 1 bronz), Roxana Solcan (1 aur), Diana Pavel (2 argint, 4 bronz) şi Andra Ungureanu (1 aur, 1 bronz).

Cea mai tânără medaliată are numai 5 ani jumătate!

„Cea mai tânără medaliată a fost Claudia Postu, de numai 5 ani jumătate, care a luat argint. Tot la categoria Mica Gimnastă a mai fost medaliată Laura Aniţei cu bronz şi Roxana Brighente cu aur şi argint. Pe echipe am luat aur la seniori şi categoria a III-a, respectiv argint la Mica Gimnastă şi categoria a II-a", a declarat Constantin Radu, antrenor la „Saligny".

Munca acestor mici campioane precum şi a antrenorilor Constantin Radu, Oana Cozma şi Cătălina Radu, rămâne totuşi nerăsplătită de la an la an. Asta deoarece Federaţia Română de Gimnastică Ritmică nu premiază nici rezultatele Campionatelor Naţionale.

Produse cosmetice expirate pentru o medalie de aur

„Pe lângă medalie, fetele primesc o diplomă şi produse cosmetice, de multe ori expirate. Asta deşi noi plătim Federaţiei taxe şi vize de concurs iar competiţia este sponsorizată. Singura care are de câştigat din aceste concursuri este Federaţia", a indicat Constantin Radu.

Recent încheiatul Campionat Naţional Şcolar este singurul concurs unde premianţii sunt recompensaţi cu bani, deşi sumele sunt derizorii. „Lucrăm cu aceşti copii de la 4 ani. Totuşi, ministerul a acordat gimnastelor de pe podium de la 65 la 150 de lei. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei  măcar acordă o sumă cât de mică acestor copii talentaţi şi muncitori. Singurii care ne sprijină sunt Grupul Şcolar «Anghel Saligny», Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Fundaţia Sportului Ieşean", a încheiat Radu.

image

Mirela Minea (cu mingea) a luat cinci medalii la concursul de la Constanţa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite