O tânără din Iași cântărește cât un copil de 7 ani și vrea să mai slăbească. Medicii: ”Se poate ajunge chiar la deces, în urma înfometării"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteodată obsedia pentru a fi cât mai frumoasă și suplă te poate duce la extreme. O ieșeancă în vârstă de 15 ani a fost internată la Spitalul "Sf. Maria", unde a fost diagnosticată cu anorexie severă.

Medicii n-o pot convinge nicicum pe tânăra din Roman, care cântărește doar 37 de kilograme, să mănânce. Potrivit presei locale, tânăra s-a înfometat în repetate rânduri ca să ajungă la această greutate "ideală" și consideră că trebuie să mai slăbească.

„Pacienta are un comportament ciudat. Suferă de anorexie mentală. Nu vrea sa mănânce, orice i-am spune. Când o întreb de ce nu se hrănește, spune că nu e adevărat și ca ea manancă", a declarat prof.dr. Marin Burlea, managerul unității medicale, pentru Ziarul de Iași.

Privarea de o alimentație sănătoase a dus la deshidratare, iar tânăra a fost diagnosticată cu numeroase afecțiuni ale esofagului și ale intestinului. Adolescenta urmează să fie supusă unui examen psihologic, în urma căruia i se vor explica riscurile pe care le poate avea lipsa hranei.

„I-a intrat în cap că trebuie sa slabească și refuză orice fel de mâncare. Situația este foarte gravă, având în vedere că abia poate sta în picioare de slabă ce e. Este o fire foarte sensibilă, căreia abia îi poți spune ceva fără să se simta jignită. Mănâncă precum vrabia, ciugulește mai exact. Dacă nu ar fi făcut nici măcar atât, probabil că acum nu ar mai fi supraviețuit", a declarat managerul spitalului, Marian Burlea.

Acesta are și o explicație pentru comportamentul bizar al tinerei. ”Ea are un model estetic la care visează. Vrea să aibă o talie perfectă, deși este foarte slabă. Se vede însă grasă atunci când se uită în oglindă. Este clar că are nevoie de ședințe psihologice pentru a scapa de acest complex (...) Ea tot spune că vrea să se inscrie în modelul estetic pe care și l-a creat în propria minte. O astfel de gândire poate avea impact mult mai grav decât bolile nutriționale cu care a fost diagnosticată. În cazul în care nu se găsește o soluție, se poate ajunge chiar la deces, în urma înfometării", consideră Burlea, medic primar în pediatrie și gastroenterologie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite