Iaşi: Ziua poliţist, seara artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din structurile MAI şi magistraţii sunt obligaţi să-şi descopere talentele artistice sau didactice dacă vor dori să-şi suplimenteze veniturile, odată cu reducerile salariale.

Din acest punct de vedere, poliţistul Gabriel Gribincea are un avantaj. Pasionat de pictură, absolvent al unei şcoli de arte plastice şi mai multe atestate în domenii precum grafică şi design, omul legii poate oricând să-şi exploateze talentul, fără a încălca statutul poliţistului, pentru a-şi suplimenta veniturile. „Intenţionez să deschid o afacere în care să-mi folosesc talentul. Dacă nu voi avea timp iar salariile din Poliţie vor continua să scadă, este posibil să-mi dau demisia. Deocamdată însă mai aştept", spune Gabriel Gribincea. 

image

Ce spune statutul

În situaţii asemănătoare se află şi judecătorii şi procurorii. „Singura activitate remunerată pe care ne-o putem permite este să fim cadre didactice dar nu avem timpul necesar şi nu toţi suntem făcuţi pentru aşa ceva", spune judecătorul Aurel Dublea de la Curtea de Apel Iaşi.

Procurorii sunt şi ei în aceeaşi situaţie. „Chiar mi-ar face plăcere să predau dar la volumul nostru de muncă este aproape imposibil", a spus şi Carmina Pascal, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit legii, unui poliţist îi este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia celor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică. La rândul lor magistraţilor le este interzis de statut să aibe alte ocupaţii decât cele didactice.

 „Dacă lucrurile se vor înrăutăţi, voi pleca probabil din Poliţie pentru a picta"

Gabriel Gribincea, poliţist

Mai citiţi şi:

Mamă: „Să trăiască ei o lună cu banii noştri" VIDEO

Vis de pensionar: mărunţiş pentru şosete şi bluze

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite